Skatepark A8 tot eind januari dicht

Via de speciale corona-noodmaatregelen heeft burgemeester Jan Hamming van Zaanstad het skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan met onmiddellijke ingang gesloten.

De sluiting van het park bij de Verzetstraat blijft gehandhaafd tot eind januari 2021.

Hamming maakt gebruik van de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 die op 1 december 2020 is ingegaan.

Op grond van die noodwet is het verboden “zich buiten de woning op te houden zonder tot een andere persoon een veilige afstand te houden van 1,5 meter” en zich “op een openbare plaats op te houden in groepsverband met meer dan vier personen.”

Als de burgemeester vindt dat “de omstandigheden op een openbare plaats zodanig zijn dat de daar aanwezige personen het bepaalde bij of krachtens deze artikelen niet in acht kunnen nemen, of bij ernstige vrees voor het ontstaan daarvan” kan hij daar extra ingrijpen en zo’n plek tot verboden verklaren.

Bij de skatebaan zijn kennelijk veel overtredingen geconstateerd, er is “gemonitord op basis van de bevindingen van politie en toezichthouders” en het plaatsen van borden of “het aanspreken en waarschuwen door handhavers of politie” heeft niet geholpen.

Vandaar deze sluiting, “het niet voldoen aan dit bevel is een misdrijf op grond van artikel 184 Wetboek van Strafrecht”. Dat betekent minstens een boete, mogelijk celstraf en zeker een aantekening op het strafblad.

Ook in april ging dit skatepark – net als andere potentiële hangplekken – al dicht.

Foto boven van Google Streetview, onder de plattegrond uit de officiële bekendmaking door de gemeente Zaanstad.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Werd daar dan überhaupt wel eens geskatet (schrijf je dat zo?)?

  • Melvin van der Velde

   Er wordt daar volop geskate door de jeugd. Vooral tegenwoordig met die speciale stunt-steps. En onder jeugd bedoel ik kinderen tussen de 6 en 14 jaar. S’avonds komen er meer hang jeugd (tieners+).

 • Jaap Meeuwsen

  ” Bij de skatebaan zijn kennelijk veel overtredingen geconstateerd ”
  En zijn daar ook veel besmettingen geconstateerd ?
  Dat lijkt mij toch waar het om gaat.

 • Xander Kok

  Dus wat doet de “jeugd”? Zich verplaatsen.

  Handig.

 • Jac de Wit

  Onvoorstelbaar deze Burgemeester kan alleen maar dingen sluiten.
  Er zijn heel veel kinderen die daar gebruik van maken en plezier aan beleven. Dat zie je aan jullie video.
  “het aanspreken en waarschuwen door handhavers of politie”. Neem de overtreder mee en beboet deze, dan is er snel rust en orde. Hamming kan wel een huis van een kind sluiten die een ouder met een partner heeft die in drugs handelt in hun huis. Een restaurant sluiten en herzien na een gang langs de ombudsman. Zet die handhavers die bij dat restaurant stonden te wachten op een overtreding op de A8. Handhavers blij kunnen wachten op een overtreding en heel veel jonge kinderen blij. Een burgemeester moet zijn handhavers ook dienstbaar beschikbaar stellen aan zijn gemeenschap met kosten en zonder opbrengsten van bekeuringen. Misschien dat hij ipv zijn doortastendheid met een plakaat op een ladder toont hij ook laat zien dat hij heel veel kinderen en daardoor ook ouders blij kan maken als ze heerlijk gespeeld hebben. Levert trouwens hele sympathieke foto’s op.

 • Karen van bruggen

  De a8 word heel veel gebruikt door de jeugd en alleen junks verpesten het de laatste drie dagen hebben we het mee gemaakt dat het super gezellig was

 • Victor de bakker

  Jammer dat het dicht blijft, er is veel jeugd die daar leuk skate en dat kan nu niet meer. Alle mensen die daar skate moeten daarom juist naar andere plekken toe om hun hobby uittevoeren en is niet heel handig met de corona, want dan vind er veel verplaatsing plaat. Ik zou het weer open doen.

 • Jaap Groothoofd

  De orkaan jullie zijn ook een manische meningen machine het Zaanse nu .nl Hahaha xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *