Sloop de Witte Olifant deel 2 (filmpje)

Vrijdag 22 september nam Dennis de Sloper – ook bekend als wethouder Straat – de eerste beuk in de flank van de Witte Olifant voor zijn rekening.

Daarmee maakte hij een begin aan het einde van het pand dat ooit gebouwd werd als stijfselfabriek, waar in 1905 de beschuitfabriek van Hille kwam om later, in 1976, plaats te maken voor Mooij Verf.

Vandaag, op dierendag (‘Olifant’ is dier is bruggetje is geinig), namen wij met lood in de schoenen een kijkje bij de vordering van sloop van een brok geschiedenis, die de weg vrij moet maken voor een sprong vooruit. Wij filmden een volle minuut:

Er zullen negen eengezinswoningen en acht appartementen op de plek komen. Het behoud van het witte pand bleek geen haalbare kaart, maar het volume zal herkenbaar blijven in de nieuwbouw. Hier zie je De Sloper aan het werk:

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Jonge iemand uit de Zaanstreek

    Wederom wordt er een stukje Zaans erfgoed en identiteit vernietigd. Schept wel weer ruimte voor de Zaans architectonische prefab kitsch. Erg jammer dat investeringen in erfgoed en dus als deze sporadisch slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *