Bijna een jaar geleden – op 4 april 2022 – begon de sloop van de Durghorst in Krommenie. Na een paar maanden werd het sloopwerk gestaakt. Huisarts Vanessa Huijbens, de allerlaatste ‘bewoner’ van het voormalige verzorgingstehuis, had nog geen nieuwe plek gevonden.

Tot zeker begin april 2023 wordt er niet verder gesloopt. Dan gaat Huijbens pas verhuizen. Op de plek van de Durghorst moeten woningen, een buurthuis en een klein theater komen.

In september maakte Huijbens bekend dat ze ging verhuizen naar de oude praktijk van Steketee aan het Mercuryplein 17 in Krommenie. Aanvankelijk zou dat per 1 november zijn aldus Parteon, de eigenaar van de Durghorst, maar Huijbens zelf hield het op ‘begin 2023’. Dat wordt nu april 2023.

Vanaf 2014 wordt er ’tijdelijk’ gehuisvest in de Durghorst door eigenaar Parteon. Toen kwamen er plannen voor een nieuw verzorgingshuis die weer ingetrokken werden om plaats te maken voor een plan met ‘ongeveer 44 levensloopbestendige huurwoningen’, een cultuurzaal en een buurtcentrum. In de buurt zijn wel bezwaren tegen de nieuwbouw: het zou onder meer te hoog zijn, parkeerproblemen op kunnen leveren, meer verkeer en overlast van vertrekkende theaterbezoekers betekenen.

Piet Schoone (“Dokter Huijbens zit nog steeds in de overgebleven puinhopen van de Durghorst”) maakte deze recente foto’s van het half gesloopte complex.

Ons Durghorst-dossier