Sloop postkantoor Krommenie voor villa’s?

Gister schreven we over de ontwikkeling van het Chromos-terrein in Krommenie waar Expo Vastgoed Ontwikkeling en Parteon bijna 100 woningen willen bouwen.

Enkele uren na onze publicatie haalde Expo de pagina met de plannen offline. Expo laat telefonisch ook weten “geen informatie te willen verstrekken”.

Nadere bestudering van de plankaart wees uit dat er ook een stukje “ontwerpstudie buiten ontwikkeling” ingetekend is. Op het terrein van het voormalige postkantoor aan de Noorderhoofdstraat staan drie villa’s gepland.

Op een detailuitsnede van de kaart die Expo offline haalde is dat plannetje te zien. (artikel vervolgt onder afbeelding)

Een jaar geleden kreeg het leegstaande postkantoor een anti-kraak-bestemming. Eind januari van dit jaar werd het ‘onder voorbehoud’ verkocht.

De tijdelijke bewoners hebben t/m 21 maart gehuurd in het oude postkantoor. Van het sloopbedrijf hoorden ze dat er gerooid zou worden en dat op 23 maart de sloop van het pand moet beginnen. Eerst wordt het asbest gesaneerd, daarna wordt het gebouw gesloopt. Als laatste wordt de vervuilde grond opgeruimd. De slopers verwachten voor de zomer klaar te zijn.

Foto boven: Google Streetview, en met dank aan de lezers die de kaart goed bekeken en ons over de sloop- en kapplannen informeerden. Onder: de offline gehaalde webpagina van Expo. (ook hier te bekijken)

Foto boven (met bomen, 15 maart, er is dus niet gerooid) door Josephine Gigengack.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Brabozaankanter

    Antikraak is geen verhuur maar in de regel een gebruikersovereenkomst
    Deze mensen komen dus gewoon op straat te staan, een vervangende woning bij parteon zal er wel niet inzitten…

    (ter zijde) hoorde ik niet ooit de SP hoog van de toren blazen dat zij antikraakbureau’s “de stad uitgejaagd hadden” (iets met Durghorst mompelt)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *