Sluiswachtershuisje Zaandam geplaatst

Naast naast de Groote Sluis in Zaandam heeft Kaaijk Metaalbewerking het sluiswachtershuisje geplaatst dat vorige maand al werd aangekondigd op De Orkaan.

Het gaat om een onderkomen voor de vrijwilligers die de sluis bedienen en het vervangt de container die er stond.

Het gebouwtje is ontworpen door architect Paul Kramer, het staat op een stalen frame, en dat wordt omhuld door een opengewerkte staalplaat van CorTen. CorTenstaal wordt bruin, maar roest daarna niet door.

Het huisje komt haaks op de twee monumentale sluishuisjes te staan, na de restauratie van de Groote Sluis wordt het geheel opgetild en verplaatst in de lengterichting.

nico kaaijk huisje

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Jacob reitsma

    Helaas loost het toilet direct op de Zaan, terwijl elke booteigenaar heel veel geld heeft moeten uitgeven voor vuilwatertanks. Fantastisch dat ons binnenwater steeds schoner wordt door allerlei maatregelen, maar gelden die dan niet voor de gemeente zelf?

  • Frits Krom

    Ik vraag me af, wat er met de beide accijnshuisjes gebeurt. Staan die leeg? Zijn ze bewoond? Worden ze voor iets anders gebruikt? Kunnen de vrijwilligers niet dáárvan gebruik maken? Dan kunnen we het goed bedoelde, maar wat mij betreft niet zó geslaagde huidige onderkomen verplaatsen naar een minder historische omgeving, om het aldaar een meer bij de moderne tijd aangepaste functie te geven. Het is maar een vraag hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *