Sluitingstijd #2: Coco Records (video)

De winkelier is onmisbaar. Niet alleen voor de boodschappen, maar ook voor de leefbaarheid en de gezelligheid van de buurt. 

Jaap de Jong en Henk Cobelens willen weten hoe het gaat met deze hardwerkende groep mensen aan de Zaan.

De komende maanden stappen ze bij verschillende zaken rond sluitingstijd binnen. Gewoon om de dag even door te nemen. (klik hier voor alle afleveringen dis tot dusver gemaakt zijn)

Vandaag sluiten ze af met Dim van Gerven van Coco Records (cd’s, dvd’s en vinyl) aan de Zuiddijk in Zaandam.

Coco Records Zuiddijk 107, 1501 CD Zaandam

Deel dit artikel:

10 reacties

 • R vd Weerdt

  Leuk filmpje! Ik ben al lang niet meer geweest, want een huis is niet van elastiek, maar ik krijg hierdoor toch wel weer zin.
  Zet hem op, Dim.

 • Karin Singeling

  Wat een leuke nieuwe rubriek! En hulde aan Dim en Coco, vertrouwd adres op de Zuiddijk.

 • Rick Al

  Een prachtig stukje nostalgie. Wij kennen Dim al heel erg lang toen wij ook nog op de Zuiddijk zaten. Dat waren mooie tijden. Goed te zien dat je hebt volgehouden Dim. Ga zo door!!!

 • Evert Hartog

  Wat leuk Dim te zien vanuit mijn nieuwe woonplaats Delden. Een trouwe klant was ik niet, maar wel een ouwe. In de beginjaren kocht ik er soms zeldzame lp’s van Pink Floyd, of Novalis. Als Boudisque het niet had, had je bij CoCo nog een gerede kans. Later heb ik Dim leren kennen door zijn partner Hanneke, die politiek actief werd. Ik hoop voor Zaandam dat ze het nog even volhouden, het is een unieke winkel!

 • Mario Schols

  In de jaren 80 vaak geweest. Vaak LP’s gekocht. Ja, dat zijn toch dingen die je niet vergeet. De sfeer, geur en altijd vriendelijk geholpen. Mooie zaak!

 • Wendy Kind

  Mooi verhaal. Dim vindt het het leukst als mensen hun gekochte cd veel draaien, in plaats van na 1 keer draaien in de kast leggen. Dát is liefde voor muziek en da’s hart voor je business. ‘Je hebt het verschil tussen horen en luisteren’: hoe wijs gesproken. Enne… Dim is werkelijk níets veranderd.

 • Bert Vethaak

  Vroeger stage gelopen bij Dim (KMBO tijd) maar dat was nog in de oude winkel op Zuiddijk 91…. we worden oud….

 • sunniva fluitsma

  In het verleden liepen de leerlingen waarvan ik stagebegeleider was graag stage bij Dim, wat is er ook mooier dan in zo’n winkel werken? Een schat aan ervaring en kennis. Altijd vriendelijk en relaxed daar. Nog niet stoppen hoor Dim, we willen COCO niet missen!

 • Topzaak met een vriendelijke en betrokken eigenaar met verstand van muziek. Kom er al heel veel jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *