Solaroad mislukt op ‘grote weg’

solaroad rijweg stuk

De proef met Solaroad-zonnepanelen op de snelweg bij Spijkenisse is mislukt. De provincie Zuid-Holland heeft besloten de pilot met het zonnewegdek op de busbaan van de N218 te beëindigen omdat de beschadigingen niet gerepareerd kunnen worden.

Ook bij de tweede proef, een stuk van 50 meter parallelweg bij Schiphol, is een week na het begin het wegdek beschadigd. Solaroad doet daar nog onderzoek.

De provincie Noord-Holland heeft nog steeds het volste vertrouwen in het bedrijf, begin dit jaar kocht de provincie nog voor een half miljoen aandelen in het bedrijf. In totaal gaat het minstens om € 7 miljoen subsidie voor Solaroad.

“Er is in korte tijd veel geleerd” aldus Solaroad

In artikelen wordt met enige regelmaat over de ‘succesvolle’ proef bij Krommenie gesproken, een proef waarbij het zonnewegdek om de haverklap kapot ging en dat veel minder oplevert dan normale zonnepanelen (die natuurlijk ook veel en veel goedkoper zijn).

Lees hier alles wat De Orkaan over Solaroad schreef.

3 Reacties op Solaroad mislukt op ‘grote weg’

 1. Peter Goldstein says:

  Veel geleerd? In korte tijd?
  De start van dit project waarvan iedere idioot op een bierviltje kon na rekenenen dat het in energetische en financiële zin een debacle zou worden was in november 2014…

 2. Peter Schaap says:

  Het moet natuurlijk ook Solarroad zijn.
  Solaroad is niks.
  Maar… ‘Ze’ hebben nog steeds het volste etc.
  -On the road again!-

 3. Rob Wolvers says:

  Mooi. Nu dat onzalig stuk Solaroad bij Krommenie weer netjes asfalteren, kunnen we daar na 5(!) jaar eindelijk weer veilig en comfortabel fietsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>