Songül Mutluer definitief op 10 bij PvdA

Het (digitale) PvdA-congres heeft vanmiddag de definitieve kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart vastgesteld. Songül Mutluer, nu nog wethouder in Zaanstad, staat op 10.

Mutluer is waarschijnlijk de enige Zaankanter die op een verkiesbare positie staat. Alleen Forum voor Democratie heeft een streekgenoot op de lijst: Zaandammer Johan Dessing, fractievoorzitter in Noord-Holland en lid van de Eerste Kamer. Hij staat op 42.

Bij de VVD ontbreekt bijvoorbeeld Barbara Visser die eerder als wethouder naar de Tweede Kamer ging en vervolgens staatssecretaris voor defensie werd.

Zes Zaankanters stonden vier jaar geleden op de lijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen, behalve Barbara Visser waren dat Rosemarijn Dral (VVD), Jeroen Olthof en Emine Bozkurt (PvdA), Patrick Zoomermeijer (SP) en VDP’er Burhan Gökalp. Alleen Visser stond op een verkiesbare plek.

Het is nog mogelijk dat er Zaanse kandidaten bijkomen, maar bij de partijen die nu in de Kamer zitten hebben we geen andere Zaankanters kunnen vinden. Dat kan nog veranderen: op 1 februari moeten de definitieve lijsten bij de Kiesraad worden ingeleverd (en die kunnen anders zijn), er kunnen Zaanse kandidaten op lijsten van nieuwe partijen staan en partijen hebben soms afwijkende lijsten voor bepaalde kieskringen waarop ze als stemmentrekker lokale kandidaten zetten.

Hieronder de blijdschap van het Kamerlid in spé (dan weet u ook waar we die foto van hebben).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • David Sluis

    De vrouw die mij ooit vroeg voor de PVDA (2014) in de gemeenteraad. Het bleek achteraf niets voor mij, zo gaf ik zelf aan, na enige maanden. Het was wel een avontuur en dat is zij aangegaan, waarvoor verschrikkelijk veel dank. Ik denk dat Songul een waardevolle aanwinst is in de Tweede Kamer. Persoonlijke noot: Laat je niet wegzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *