Songül Mutluer Kamerlid (video)

Sinds gistermiddag is oud-wethouder Songül Mutluer officieel Tweede Kamerlid voor de PvdA.

Ze werd beëdigd door PVV’er Martin Bosma, de ondervoorzitter van de Tweede Kamer die als oud-Zaankanter zijn nieuwe collega verwelkomde met een stropdas waarin een ‘Zaansgroen’ streepje was verwerkt.

Bosma gaf niet alleen een Zaans tintje aan de officiële ceremonie, hij maakte ook een politiek statement door het kersverse Kamerlid te verrassen met zijn eigen boek ‘De schijn-élite van de valse munters’ dat hij voor de gelegenheid maar niet had ingepakt zodat het goed zichtbaar in beeld kwam. In het boek staan de ‘multiculturele samenleving’ en ‘massa-immigratie’ centraal.

Op het filmpje zien we Bosma de vergadering openen (naast hem griffier Simone Roos), waarop SP-Kamerlid Renske Leijten (SP) van de commissie geloofsbrieven laat weten dat het onderzoek naar het Kamerlid geen problemen opleverde. PvdA-fractieleider Lilianne Ploumen geeft de eerste bloemen, daarop volgen ‘boksen’ van de nieuwe collega’s, foto-momentjes en een emotionele felicitatie door de ouders van Songül en twee van haar zussen. Let op: Het geluid loopt niet door tijdens het tweede deel van de video omdat dat een ‘schorsing’ is en geen officieel onderdeel van de vergadering (het ligt dus niet aan ons).

Met dank aan Orkaan-voorzitter Jan Lapère die zo scherp was het filmpje van de Tweede Kamer-stream vast te leggen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *