SP: meldpunt schimmelwoningen

Schimmelwoningenmeldpunt. Schimmelwoningenmeldpunt. Schimmelwoningenmeldpunt.

Wij moesten er even op kauwen voordat de schoonheid van het woord en de urgentie van het probleem volkomen tot ons doordrong. Maar nu vatten we het: schimmelwoningenmeldpunt.

De SP gaat een meldpunt openen waar bewoners schimmelwoningen kunnen melden. De partij heeft al veel klachten over huurwoningen gekregen. SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer zegt op de website van de SP:

“Bij het ‘buurten in de buurt’ wat de SP continu doet, ook buiten de verkiezingen om, troffen we veel woningen aan met schimmel of waar het tocht. Van Poelenburg tot Krommenie. Daardoor zitten huurders in een schimmelhuis met gezondheidsklachten tot gevolg.”

De partij gaat alle meldingen na en kijkt wat ze kan doen om de bewoners te helpen.

De enigszins onsmakelijke foto boven dit artikel (“schimmel in een corporatiewoning in Wormerveer”) is gemaakt door SP’er Anna de Groot en komt van de SP-site.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Peter Blokker

    ik moest het ook twee lezen voordat ik wist wat ze bedoelden, eerst dacht ik is dat een nieuw woord voor “paardenstal”? maar nee het blijkt wat anders te zijn.

  • Bij mij zitten de schimmel en vochtplekken ook door het hele huis. Tijdens regen heb ik last van lekkages op zolder waardoor kortsluiting wordt veroorzaakt. In de zomer wordt het te warm op zolder waardoor de cv telkens kortsluiting veroorzaakt. Zolang ik nog niet door verrotte houten vloeren zak en er geen brand ontstaat is het nog wel een paar maanden uit te houden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *