Spoiler alert: Expeditie Robinson 2017 gewonnen door Zaankanter

Maar liefst dertig procent van de vijftig stoere niet bekende Nederlander-avonturiers die een gooi doen naar deelname aan Expeditie Robinson 2017, komt uit de Zaanstreek.

Daar gooit de productie nog eens vijftig stuks kandidaten bij en vervolgens worden er uit die honderd vier geselecteerd die door gaan naar het eiland (snap je?).

Aan de ene kant verbaast het hoge percentage Zaankanters ons – want wie wil onze mooie streek nou inruilen voor een eiland op de Filipijnen -, maar aan de andere kant weten we dat wij -ja jij en wij- een uitdaging niet uit de weg gaan.

Als je inzoomt op de eigenschappen van ons volkje, dan gaan wij ervan uit dat het vaststaat dat de komende expeditie gewonnen gaat worden door een van onze streekgenoten.

We zetten het even op een rij:

  • Sociale vaardigheid: Zaankanters kunnen socializen/buurten/hangen als de beste, maar zijn gesloten als een oester als het erop aankomt.
  • Vuur maken: Laten we de Pyromaan aan de Zaan even buiten beschouwing laten, maar we hebben een rijke traditie als het gaat om fikkiesteken.
  • Evenwicht: we hebben jarenlang balanceren op houtstammen in de Zaan en op krakkemikkige omlopen van molens in onze genen, maar ook op geestelijk vlak staan wij ons gebalanceerde mannetje.
  • Puzzelen: ons benne dol op quizen en spelletjes. We schaken zelfs op straat.
  • Schietspelletjes enzovoort: onze jeugd beschikt over eigen munitiekistjes en houten kogels. Daarnaast is schieten voor ons entertainment.
  • Vissen: hahaha… een eiland omringd door vis, vis, vis en vis: dat is appeltje eitje voor ons! Onze jongens m/v zijn gewend de vis op te halen uit de straat. 
  • Honger: zie ‘vissen’ hierboven en je ziet dat het geen optie is. Maar mocht het dan toch zover komen dat alle vissen ineens verdwenen zijn… moestuinen is ons ding.
  • Honger 2: mochten de moestuinen en het vissen niet werken, dan beschikken de meeste Zaankanters heus over een fijn vet-reserveplekje op de billen, de heupen, onder de kin of op de beuk buik.

En zo kunnen we nog even doorgaan. Maar, omdat de aandachtsspanne van de gemiddelde lezer niet zo lang zou zijn, introduceren we nu graag de kandidaten! Dat zijn:

We houden je op de hoogte van de uitzendingen en de uitslag.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *