Spook-poller eist nieuw slachtoffer (en nog één)

De poller in de Czaar Peterstraat heeft vanmiddag, 31 mei, opnieuw een slachtoffer gemaakt. Een Mini verloor de voorbumper en liep ook andere schade op nadat de bestuurster op een omhoogstaande poller was gereden vanuit de richting van de Czarinastraat.

Volgens één van de omwonenden gaan de pollers met enige regelmaat omhoog en weer omlaag waardoor automobilisten in de verleiding komen om toch door te gaan.

[update: later op de dag knalde er ook een zwarte Golf op de poller – onderaan artikel een foto]

Vorige week was er ook al een incident met een auto die op een poller knalde en waarbij de bestuurster naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Volgens één van de omwonenden is het met grote regelmaat raak: “ik heb mensen zien huilen”.

De Orkaan was snel ter plaatse en maakte onderstaande korte video.

Lees hier ons Poller-dossier. Foto boven Jan-Willem Kaaijk.

UPDATE: hieronder de zwarte Golf GTI die rond 17:30 op woensdag 31 mei op de poller knalde en een deel van de bumper verloor. Tegenover Dagblad Zaanstreek bevestigde de gemeente dat de pollers ‘spookgedrag’ vertonen, als je er vlak bij was ging hij toch omlaag. De volgende auto ziet de doorgaande voorganger en rijdt op de poller. Deze ‘feature’ is inmiddels weer verdwenen. De poller blijft omlaag. Daar kan je alleen maar langs als een een smalle auto hebt, een Fiat 500 bijvoorbeeld kan via de stoeprand langs de poller.

Deel dit artikel:

24 reacties

 • themx

  Mooi om te zien hoe die kerel van de handhaving om het hoekje gaat staan na het zien van de camera!

 • Knabbelaar

  Zaanstad begint steeds meer op een Bassie en Adriaan gemeente te lijken.

 • Mike

  Is het nou zo moeilijk om gewoon even het bord te lezen” nee maar het paaltje was naar beneden en ik woon hier om de hoek en eigenlijk heb ik geen zin om even om te rijden dus dan neem je het risico” tadaaaa, resultaat van het risico en nu niet gaan lopen zeiken dat Je dan schade heb. hoop dat je nog een bon na krijgt

 • Ko

  Dit is te gek voor woorden. Hoop dat de politie en gemeente dit spook snel vangen voordat er doden vallen. Is de gemeente goed verzekerd?

  • John

   Gewoon borden lezen en regels opvolgen. Is dat moeilijk te begrijpen? En als je dan zo “cool” bent of “schijt” hebt en je auto is naar zijn grootmoeder dan is het gewoon pech hebben en mond dichthouden…

   • Koos

    Sorry John, borden hangen veel te hoog,: alleen voor SUV of vrachtwagens te zien. Niet vanuit een gewone auto of zo’n MINI.
    Dat die paal ineens omhoog schiet is niet normaal. Ga eens met je eigen ogen kijken voordat je nietsvermoedende slachtoffers veroordeelt.

    • Japio

     De versmalling moet toch iets in je wakker maken en dat was al veel eerder aangekondigd met borden.
     Nee, deze dame moest eerst een inrijverbod negeren, dan het rode licht dat voordat de poller omhoog komt niet zien en dan is de poller opeens de dader. Ik rij dagelijks met een lijnbus door deze versmalling, maar bedrijfsbusjes en personenauto`s staan gewoon te wachten tot de bus de poller activeert. Gewoon gemakzucht en geen inzicht.

    • Adri

     Koos, even een opmerking betreffende deze pollers; die paal gaat niet zomaar omhoog. Pas als t licht op rood staat gaat hij omhoog.
     Bij groen licht is t veilig om door te rijden.
     Het probleem bij al deze afsluitingen is, dat men zich focust op die paal, je moet echter het licht in de gaten houden: alleen bij groen licht (als je je ingemeld hebt) doorrijden. Ps; ik ben geen gemeenteambtenaar, heb er ook geen banden mee.

 • Co Bus

  Direct weghalen al die flauwekul. Je kan nergens meer knap komen of een regelzieke ambtenaar heeft eegens wel weer een bordje of paaltje gepland.

 • Noot

  Pollers zelf hebben veel geld gekost , lijkt me. Als de ongelukkigen nu ook nog een terechte schadeclaim indienen, dan kunnen we hier braaf ook weer belasting voor afdragen. Goed bedacht door een aantal mensen met dik betaalde salarissen die het niets kan schelen dat alle burgers voor de bedenkers hun fouten opdraaien.

  • Joost

   En er komt een terecht schadeclaim, want….? Omdat die mensen denken dat ze daar mogen rijden? Staat toch echt een verbodsbord en een poller…

   • Rob

    De schade staat niet in verhouding tot de overtreding. Daaruit ontstaat vergoedingsplicht voor de gemeente. Daarover zijn al meerdere uitspraken door de rechter gedaan – óók in gevallen waarin de wegbeheerder (gemeente) nog meer voor het obstakel waarschuwde dan hier het geval is.

    De vergoedingsplicht werd in meerdere gevallen wel verminderd met de eigen verantwoording van de weggebruiker – dat dan weer wel.

 • Czaar Peter

  Het is gewoon te belachelijk voor woorden dat er een poller nodig is, om wetsovertredende automobilisten tegen te houden, er staat gewoon een boord dat men er niet door mag van 12:00 tot 18:00 en op koopavond tot 21:00 uur
  Als is die poller naar beneden tijdens die uren, je mag er gewoon niet doorrijden , is dat zo moeilijk

 • Paul

  Waarom een poller als een camera ook had gewerkt. De schade die door de paaltjes wordt aangericht staat in geen verhouding tot de overtreding. Los van de milieuschade doordat autos total loss gaan en vervangen moeten worden.
  Dat je niet moet doorrijden is juist maar een roodlicht boete van 200 euro is meer rechtvaardig dan tot tienduizenden euros schade die semi-bewust us aangebracht.

 • Paul

  Waarom een poller als een camera ook had gewerkt. De schade die door de paaltjes wordt aangericht staat in geen verhouding tot de overtreding. Los van de milieuschade doordat autos total loss gaan en vervangen moeten worden.
  Dat je niet moet doorrijden is juist maar een roodlicht boete van 200 euro is meer rechtvaardig dan tot tienduizenden euros schade die semi-bewust us aangebracht.

  • Omdat met een camera de auto’s toch het afgesloten gebied in kunnen en gaan.. Een boete op kenteken is in het buitenland niet altijd te verhalen en de slimmerik zal zijn kenteken afplakken..

   Als de eigenaar een elektrisch voertuig terugkoopt voor zn gesloopte wrak uit 1980 gaat het milieu er op vooruit 😉

 • John

  Erg vervelend voor de bestuurder van die auto. Nog erger was dat de bestuurder waarvoor de poller naar beneden ging net was weg gereden. De auto die aankwam rijden wilde ook nog snel doorrijden profiteren van de situatie, maar was zich m.i onvoldoende bewust dat de paaltjes zo snel omhoog wilde komen. Deze paaltjes kwamen dus niet plotseling omhoog.

 • vaartje197

  is het zo moeilijk om je aan de regels te houden? ik hoor wel meer mensen zeggen die of die weg is zo gevaarlijk, maar die weg is niet gevaarlijk, maar sommige gebruikers die zijn gevaarlijk, als je je gewoon aan de spelregels houdt is er niets aan de hand, op tijd weggaan is er ook zo één, ik zou dus zeggen laten staan die dingen eigen schuld dikke bult.

  • Koos

   Sorry vaartje197, de bestuurder van de Mini is absoluut te goeder trouw. Ze had de borden – die veel te hoog hangen – gewoon niet gezien. Dat kan iedereen overkomen. Dat gemeente de pollers nu anders afstelt en extra borden plaatst- na 3 geregistreerde zware ongelukken ( volgens omwonenden minstens 10..) – is het beste bewijs dat de gemeente fouten heeft gemaakt. Dit krijgt nog een juridisch staartje. Verzekeringsmij van bestuurders zullen gemeente aansprakelijk stellen. Dus boontje is gemeente..

   • vaartje197

    en zo is het , het is altijd de schuld van een ander

    • Rob

     Het is de aansprakelijkheid van de wegbeheerder en de verantwoordelijkheid van de verkeersdeelnemer.
     Dat de gemeente al zo snel tot aanpassingen overgaat zou inderdaad wel eens in het voordeel van de laatste kunnen zijn.

   • Boon

    Dan moet die mevrouw eens een optieker bezoeken. Al op de Provinciale Weg staan borden voor de belemmerde doorgang. Als je die niet meer kunt lezen is het tijd een brilletje te gaan halen of je roze kaartje in te leveren, je bent dan een gevaar op de weg.

    • Lein

     Ik woon 15 mtr verder op de Hogendijk, ik heb als bewoner last van dat ding! Ik moet de hele tijd omrijden om bij mijn eigen huis te kunnen komen. Afgelopen zaterdag ook weer. De paal had storing en ook na 18:00 uur stond ie nog omhoog door storing. Doe liever wat aan de vele luidruchtige pizza koeriers die daar voorbij razen en mij van de sokken rijden en het verkeer ’s nachts in het weekend. Is er uberhaupt wel onderzoek gedaan door de gemeente naar het autoverkeer tussen 12:00 en 18:00 ’s middags en of iemand daar last van had?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *