Spookoversteek – update

Echte haaientanden. Echte verkeersborden. Een echte oversteekplek. Voor spookfietsers?

Een oversteekplek van niks naar nergens. Dat er een fietser of scooter via deze oversteek het fietspad langs de Provincialeweg op zal rijden, lijkt uitgesloten.

Maar misschien komt iemand in de verleiding de oversteek de andere kant op te nemen. Dus de Provincialeweg oprijden of de oversteek naar de Vincent van Goghweg (verboden voor fietsers en brommers) te nemen.

Dat wordt pas echt linke soep.

UPDATE: in de reacties wordt gesteld dat bromfietsers wel over dat stuk van de Vincent van Goghweg mogen rijden. We checkten, en dat klopt. Fietsers mogen dat niet maar brommers wel. Maar wie ‘bromt’ over de Vincent van Goghweg kan aan het eind alleen maar naar links of rechts – niet rechtdoor. De stoplichten en de pijlen op de rijbaan geven alleen links of rechts aan: rechtdoor bestaat niet. Rechtsaf kan je het fietspad op. Linksaf is levensgevaarlijk omdat je dan gegrepen wordt door verkeer dat van de Provincialeweg komt. Rechtdoor is echt linke soep: je wordt of afgesneden door rechtsafslaand verkeer van de Vincent van Goghweg of door auto’s die op de Provincialeweg richting Zaandam rijden.

Vincent van Goghweg: verboden voor fietsers (maar niet voor brommers)

 

Vincent van Goghweg – Provincialeweg: alleen links of rechtsaf (niet rechtdoor)

 

De ‘oversteek’ nogmaals; het mag niet maar het kan wel…

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Hugo Kooi

  Als scooter rij je op de vincent van goghweg op de straat. Je steekt dan over de provincialeweg en rijdt hier het fietspad op…

 • Ruud Hartog

  Vanaf de V. van Goghweg is het voor bromfietsers toegestaan om over te steken naar het fietspad richting Koog aan de Zaan en Amsterdam.

  Het verkeersbord waar je tegenaan kijkt is D103.
  D.w.z. Bromfietsers naar fiets- /bromfietspad.

 • Hans Kramer

  Heb daar echt al regelmatig bromfietsers zien oversteken vanaf de Vincent van Goghweg.

 • De Orkaan

  We hebben het bericht aangevuld: je mag wel over de Vincent van Goghweg rijden met je brommer maar aan het eind alleen links of rechtsaf volgens ons. Wie wel rechtuit rijdt op de brommer of scooter doet iets wat niet is toegestaan op die plek en belandt vervolgens in een levensgevaarlijke situatie.

  • Bruce Latham

   Als je in de rechter van de twee banen voor linksaf gaat staan, en bij groen licht voor linksaf het fietspad oprijdt (‘rechtdoor’), beland je toch niet in een gevaarlijke situatie?

   • De Orkaan

    Afgezien van het feit dat door door het rechtsaf slaand verkeer moet laveren om daar terecht te komen niet. Maar zoals uit de foto’s blijkt: rechtdoor is helemaal niet toegestaan, de stoplichten geven maar twee opties: linksaf of rechtsaf. In het geval van rechtdoorgaand brom-verkeer had er een bord, een ander stoplicht en waarschijnlijk ook een aparte voorsorteerstrook moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *