Spooroverbouwing station Zaandam vordert (filmpje)

De nieuwe spooroverbouwing bij station Zaandam begint vorm te krijgen. Alleen het stuk boven de westelijke sporen en de aansluiting naar het Stadhuisplein moeten nog gebouwd worden.

In december wordt gebouwd aan de winkelcasco’s op de overbouwing. Ook wordt de stationshal opgeknapd voor nieuwe winkels en horeca.

Aan de westkant van het station komt een nieuwe lift die half februari 2019 klaar voor gebruik is.

Vanaf deze begint ook het werk voor de nieuwe fietsenstalling aan de Houtveldweg. Er komt plek voor circa 1400 fietsen. De bouw duurt naar verwachting tot eind 2019.

De voorbereidingen voor over de Slinger, het nieuwe fietspad over de Houtveldweg zijn volle gang. Het werk aan de kolommen en portalen onder het pad zijn deze maand klaar. Hierna komt de kant van de Blokschaaf aan de beurt. Dat duurt naar verwachting tot de kerst. Het laatste deel van het fietspad, richting het oude Belastingkantoor, wordt naar verwachting eind voorjaar 2019 opgeleverd.

Deel dit artikel:

2 reacties op Spooroverbouwing station Zaandam vordert (filmpje)

 1. Bep Kok schreef:

  Is er al meer bekend over welke winkels daar gaan komen?

 2. Arthur Doets schreef:

  De fietsbrug van het station richting belastingkantoor is half af.
  sinds enkele maanden wordt het verkeer omgeleid waardoor het in-en uitkomende verkeer over een rijstrook moet rijden.
  Die situatie veroorzaakt in de spits files en door de wegversmalling irritatie door veel aso-gedrag. Westerwatering kent slechts een ontsluitingsweg omdat (door slap beleid van de gemeente en enkele aso-anti-busbrug-figuren) .
  Tijdens de verbouwing de Busbrug open houden is kennelijk geen optie.
  Langs de weg staat een bord: “rustig rijden mijn vader werkt hier”.
  Mijn dochter wil er graag een bordje bij: “Mijn moeder werkt ook en staat hier door slecht verkeersbeleid onnodig elke dag in de file!”

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *