Spooroverbouwing Zaandam wint Construsoft BIM Awards 2019

W_ZSO-in-aanbouw-2019-0405-NuncArchitecten-DSC_0175-edit

Om heel eerlijk te zijn – en dan zijn we heel even eerlijk – hadden we nog nooit van de prijs gehoord, maar ‘Zaandam’ en ‘wint’ in een zin vinden wij leuk!

Daarnaast blijkt het winnen van de BIM Awards nog niet eenvoudig: uit de Benelux werden dit jaar ruim tachtig constructief knappe BIM (Building Information Model) -projecten ingezonden waar de Zaanse Spooroverbouwing als allerknapste uit de bus kwam.

Bouwer Hegeman Bouw en Infra stuurde het project dat bestaat uit de overbouwing inclusief winkels en fiets-en voetpad, een fietsenstalling (De Droogschuur) en de aansluiting naar het stadscentrum. Het werd ontworpen door het Zaanse bureau Nunc-architecten, en Buiting staalbouw maakte zich hard voor de staalconstructie.

‘Een prachtig voorbeeld van een BIM-project over alle disciplines en materialen.’ Vond de jury, maar ook het publiek was het daar mee eens: niet alleen pakten we goud voor Infrastructurele projecten, ook de Publieksprijs gaat naar Zaanstad.

Zo ziet zo’n BIM-model op het scherm eruit:

En dit is het echte werk:

Fietsenstalling De Droogschuur in aanbouw. Foto: nunc-architecten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>