Sportagenda: Er kan nog van alles gebeuren

Misschien is het een cliché maar daarom niet minder waar. Er kan nog van alles gebeuren in deze fase van de competitie, maar dan moeten sommige clubs nu wel opschieten. Zo is er nog hoop voor KZ. Zij kunnen nog een worp doen naar de top 4.

Na twee nederlagen in het rugby is het tijd voor Zaandijk om het tij te keren. De heren van HV Zaanstreek rekenen zich nog niet rijk aan kop in het handbal.

Dit is de sportagenda van 11 en 12 februari.

Zaterdag 11 februari

Korfbal (zaal)

In de Korfballeague zijn nog 7 speelronden te gaan.
KZ speelt zaterdagavond in ronde 12 thuis in topsportcentrum de Koog. Daar ontvangt het de nummer 8 van de competitie KCC. Winst is nodig om mee te draaien voor een plek in de top 4, momenteel staat KZ 5e. Het zou ook mooi Groen Geel in de kaart spelen, die ploeg uit Wormer heeft momenteel evenveel punten als KCC.

Groen Geel zelf staat 9e en speelt uit bij DVO dat momenteel 3e staat in de league. Een pittige opgave wederom maar ergens deze weken zou toch eens gestunt moeten worden.

WedstrijdTijd
KorfballeagueDVO – Groen Geel19.30
KZ – KCC20.00
Overgangsklasse CVictum – ZKV18.15
1e klasseRoda – Atlantis15.50
2e klasseFurore – DSO20.00
ZKC ’31 – EKVA15.20
3e klasseHaarlem – OKV15.35
Purmer – Zaandam Zuid13.15
Houdt KZ de punten in huis zaterdag in topsportcentrum de Koog?

Volleybal

Zaanstad heren 1 staat momenteel zesde in de Topdivisie en speelt bij en tegen de hekkensluiter USV.
Compaen doet het minder goed en staat tiende van de twaalf. Zij spelen zaterdag bij de directe concurrent in de stijd tegen degradatie, Spaarnestad staat elfde.

De dames van Zaanstad staan helemaal onderaan in de 1e divisie. De broodnodige punten moeten dit weekend gehaald worden bij Havoc dat we terugvinden op plek 10 met acht punten voorsprong op Zaanstad.

De Compaen dames staan op plek 7 in de 2e divisie en dat is keurig in de middenmoot. Tegen stander zaterdag is Socovo, zij staan derde.

WedstrijdTijd
Topdivisie heren BSpaarnestad – Compaen19.00
USV Protos – VV Zaanstad17.00
1e divisie B (dames)Havoc – Merkala Zaanstad19.00
2e divisie C (dames)Sovoco – Compaen15.00

Waterpolo

Bij de mannen staat de Zaan 4e in de Eredivisie met tien punten achterstand op koploper GZC Donk. Tegenstander deze speelronde is het Ravijn dat op plek 8 staat. De Ham uit Krommenie heeft de punten heel erg nodig in de strijd tegen degradatie, Met 4 punten staat de ploeg op de elfde van twaalf plekken. Zij spelen tegen middenmoter ZVL.

Ook de vrouwen van de Ham en de Zaan spelen zaterdag. De Zaan staat gedeeld eerste met en gaat op bezoek bij de nummer zes ZVL. De ham (plek zeven van acht) bezoekt nummer vier UZSC.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenZVL 1886 – ZV de Ham21.15
Het Ravijn – ZV de Zaan17.15
Eredivisie damesUZSC – ZV de Ham18.00
ZVL 1886 – ZV de Zaan20.15
De dames van de Zaan gaan als een speer en staan gedeeld eerste in de Eredivisie.

Zondag 12 februari

Handbal

Na winst tegen de directe concurrent vorige week staan de heren van Zaanstreek stevig aan kop. Gaat het dit weekend alweer net zo makkelijk als de rest van het seizoen? Evenals de vrouwen spelen ze zondag thuis in sporthal Zaandam Zuid.

WedstrijdTijd
Hoofdklasse herenHV Zaanstreek – Hercules 312.45
2e klasse damesHV Zaanstreek – DSS 311.15

Rugby

Fase 2 begon met twee thuisnederlagen voor Zaandijk. In Hilversum hoopt de ploeg van coach Ivo Wippo de eerste punten te behalen.

WedstrijdTijd
2e klasse noord (H)RC Hilversum 2 – Zaandijk15.00
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *