Sportagenda: HV Zaanstreek gaat voor weer een titel

Een vol sportweekend staat voor de deur en vanavond is er zelfs een kampioenswedstrijd in Zaandam. Daarom een wat eerdere sportagenda, op de donderdag.

Naast het mogelijke feestgedruis in het handbal is er honkbal, de voorlaatste speelronde in het korfbal, hockey en nog een keertje handbal.

Dit is de sportagenda van 8 tot en met 11 juni.

Donderdag 8 juni

Handbal (veld)

Naast een kampioenschap in de hoofdklasse zaalcompetitie en de bijbehorende promotie kan het herenteam van HV Zaanstreek donderdagavond kampioen worden van de veldcompetitie. De wedstrijd wordt gespeeld op het eigen buitenveld op sportpark Jagersveld. Daar hoopt de club van voorzitter Ronald van Lienen een feestelijk seizoen met nog een extra feestje af te sluiten.

WedstrijdTijd
Heren veldHV Zaanstreek – DSS20.00

Vrijdag 9 juni

Honkbal

Een uitwedstrijd vrijdagavond voor de Odiz Frogs in Heemstede. De Zaankanters staan zesde in de competitie met tweemaal winst en vier verliespartijen. De thuisploeg staat negende met nog maar één overwinning op de teller.

WedstrijdTijd
4e klasse B herenRCH Pinguins 3 – Odiz Frogs19.30
Peptalk voor Odiz Frogs voor de wedstrijd.

Zaterdag 10 juni

Honkbal

Na een midweekse wedstrijd waarin, met 8-16 werd gewonnen bij Flying Petrels, voor de Cromtigers is er ook nog een wedstrijd op zaterdag. Die is gewoon thuis op eigen veld. Van de eerste negen duels werden er vijf gewonnen en vier verloren. Daarmee staan de Zaankanters zesde. Herons, de tegenstander van zaterdag staat met negen verloren partijen onderaan. Een zesde overwinning van het seizoen moet dus haalbaar zijn dit weekend.

WedstrijdTijd
2e klasse B herenCromtigers – Herons14.00

Korfbal

De voorlaatste ronde in de korfbal veldcompetitie. Groen Geel heeft op eigen veld aan een punt (gelijkspel) genoeg om de titel te behalen in de Hoofdklasse. Mocht dat niet lukken, promoveren de Wormernezen toch naar de Ereklasse.

In de Ereklasse won KZ vorige week maar nipt van de hekkensluiter. In theorie is er nog kans op play-offs maar in de praktijk eigenlijk niet meer.

WedstrijdTijd
EreklasseKCC – KZ16.00
HoofdklasseGroen Geel – Wageningen17.30
1e klasse CSynergo – ZKV15.00
ZKC ’31 – Telstar15.30
2e klasse EFurore – Haarlem15.30
2e klasse FRoda – Weidevogels15.30
3e Klasse GOosterkwartier – OKV15.30
4e Klasse DZaandam ZuidVrij

Zondag 11 juni

Handbal (veld)

Een laatste wedstrijd op het veld voor de heren van HV Zaanstreek. Mocht het kampioenschap donderdagavond niet in de wacht gesleept zijn dan kan dat vanmiddag alsnog tegen De Blinkert.

WedstrijdTijd
Heren veldHV Zaanstreek – De Blinkert 213.30
In de zaal werd HV Zaanstreek kampioen hoofdklasse 2023

Hockey

Met nog twee wedstrijden te gaan spelen de heren van de Kraaien voor het laatst dit seizoen op eigen veld. Ze staan stevig op plek 3 in de 3e klasse en ontvangen nummer 6 Nieuwkoop.
Volgende week spelen de heren en dames beide voor de laatste speelronde en dat zijn twee uitwedstrijden.

WedstrijdTijd
3e klasse herenDe Kraaien – Nieuwkoop14.30

Door Edwin Kleiss (De Orkaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *