Sportagenda: Vakantietijd en aanstaande eindfase

De mooiste tijd van het sportseizoen komt eraan, de eindfase. Daarin zullen de beslissingen vallen en voor sommigen het doek.

Voordat de strijd losbarst is er nog even wat welkome rust die is gekoppeld aan de schoolvakantie van de komende week. Alleen de Korfballeague clubs KZ en Groen Geel komen in actie.

We blikken gelijk vooruit op hun resterend programma.

Korfbal / KZ

Koog-Zaandijk wil eindigen bij de beste vier ploegen om zich te plaatsen voor de play offs en ontvangt zaterdagavond koploper PKC. Geen garantie voor punten en om aan te haken bij de top. Naast PKC speelt KZ in de laatste vijf wedstrijden van het reguliere seizoen tegen nog twee ploegen uit de top vier.
Het kan zomaar uitdraaien op een beslissing in de laatste wedstrijd tegen directe concurrent DVO dat nu nog maar een punt boven KZ staat. De wedstrijden tegen Dos ’46 en hekkensluiter Unitas moeten sowieso winst opleveren.

Programma KZDatumWedstrijdTijd
25 febKZ – PKC20.30
4 maartDos ’46 KZ19.30
11 maartKZ – Unitas Perspectief20.30
19 maartFortuna Delft – KZ14.30
25 maartKZ – DVO20.00
Selectie KZ.

Korfbal / Groen Geel

In de strijd tegen degradatie speelt Groen Geel nog tegen drie directe concurrenten. Daarin zou het dan moeten gebeuren voor de club uit Wormer. Directe degradatie lijkt al uitgesloten. De laatste plek wordt steevast bezet door puntloos Unitas.

Programma G.G.DatumWedstrijdTijd
26 febLDODK – Groen Geel16.00
4 maartGroen Geel – KCC19.00
12 maartBlauw Wit – Groen Geel15.30
18 maartPKC – Groen Geel19.30
25 maartGroen Geel – DOS ’4620.00
De huidige stand in de Korfballeague.
Selectie Groen Geel.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *