Sportuitslagen: weinig zorgen in laatste speelrondes

Voor veel sporten stond het afgelopen weekeinde de laatste speelronde op het programma. Zo kunnen de hockeyers de stick weer intapen voor na de zomer, kunnen de ballen en korven weer even richting materiaalhok bij de korfbalverenigingen en dat alles met laatste speelronden die geen spanning meer brachten.

Voorts delibereren we over honkbal want die zomersport gaat nog volle bak, waar de Odiz Frogs in de gevarenzone komen en de Cromtigers afreisden naar Alkmaar. En dan was er ook nog atletiek bij Lycurgus.

Dit zijn de sportuitslagen van 16, 17 en 18 juni.

Vrijdag 16 juni

Honkbal

Verlies in Alkmaar voor de Cromtigers. Na elf speelronden vinden we ze terug op plek 7 in de 2e klasse.

WedstrijdUitslag
2e klasse B herenAlcmaria Victrix – Cromtigers7-5
Selectie Cromtigers 2023

Zaterdag 17 juni

Atletiek

Dit weekend stond bij AV Lycurgus helemaal in het teken van het NK Meerkamp onder 20 en onder 18. Na de editie in september 2021 organiseerde de Assendelftse club opnieuw de nationale titelstrijd voor de twee oudste leeftijdsgroepen bij de junioren.

Aan bod kwamen: hardlopen (verschillende afstanden), hordenlopen, hoogspringen, verspringen, speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen en polsstokhoogspringen.

Van de organiserende vereniging Lycurgus deden de volgende atleten mee: Babette Bosse, Mikai Snoek, Sascha Kroon, Jelle Müller, Marit Snoek, Joyce Kroon, Milou van den Berg en Zack Rot.

Uitslagen van de Lycurgus atleten zijn te vinden op de uitslagen pagina van het evenement.

Atlete Sascha Kroon van AV Lycurgus . Atletiek
Atlete Sascha Kroon van AV Lycurgus

Korfbal

De Ereklasse was al afgerond dus KZ kon al op vakantie. De overige Zaanse ploegen speelden dit weekeinde een laatste speelronde op het veld. Groen Geel werd vorige week kampioen en sloot het seizoen af met een goed gevoel. Ook voor de andere clubs stond er niet veel op het spel. Furore stond gedeeld 2e in de 2e klasse en eindigt door winst bij Helios definitief als tweede.

Voor ZKV en ZKC ’31 zal het afscheid van de oude clubkleuren bijzonder zijn geweest. Vanaf nu gaan de clubs dan echt samen verder in het rood onder de naam KVZ ’23.

WedstrijdUitslag
Hoofdklasse AUnitas – Groen Geel23-25
1e klasse CZKV – Nova24-16
Swift – ZKC ’3114-14
2e klasse EHelios – Furore11-13
2e klasse FPhoenix – Roda19-15
3e Klasse GOKV – Huizen17-17
4e Klasse DZaandam Zuid – Triaz21-12
Het nieuwe tenue van fusieclub KVZ ’23. Ik

Zondag 18 juni

Hockey

De Kraaien kunnen op vakantie. De heren sloten het seizoen af met verlies in en bij Woerden, zij waren al zeker van plek 3 op de ranglijst.

De dames wisten wel met winst het seizoen af te sluiten, zijn eindigen het seizoen op plek 5.

WedstrijdUitslag
3e klasse herenWoerden – De Kraaien4-1
4e klasse damesWaddinxveen – De Kraaien1-3

Honkbal

Odiz Frogs ontving zondag de mede koploper uit Badhoevedorp en deed dat zonder coach Eric Stans aan het roer. Een stunt kwam er niet van. De Zaanse kikkers staan nu voorlaatste met meer gespeelde wedstrijden dan de hekkensluiter.

WedstrijdUitslag
4e klasse B herenOdiz Frogs – SCPB ’226-17

Door Edwin Kleiss (De Orkaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *