Spuislootbrug Nauerna: rank en transparant

In Nauerna zeggen ze dat er al in 1994 een brug over de spuisloot is beloofd. In de plannen die de afgelopen karen zijn gemaakt, duikt de brug telkens op. Maar nu lijkt er schot in de zaak te komen.

De gemeente wil toestaan dat de “ranke en transparante” 40 meter lange en 4 meter hoge voetgangersbrug gebouwd wordt in afwijking van het bestemmingsplan.

De brug moet Nauerna, het park op de vuilstort en de jachthaven beter bereikbaar maken. De brug overspant de spuisloot vanuit de dijk Nauerna ter hoogte van nummer 20 naar de Kanaaldijk.

Na de brug zal richting het Park Nauerna nog een pad moeten worden aangelegd naar een klein bruggetje over de ringsloot die rond de Nauernasche Polder is aangebracht.

De brug komt vlak na de bocht als je van Nauerna over de Kanaaldijk richting Assendelft rijdt.

plek spuislootbrug

De brug moet door Afvalzorg aangelegd worden. Dat is het gevolg van de mediatie-afspraken die tussen de Nauerna, gemeente Zaanstad, provincie Noord-Holland, Afvalzorg en Havenbedrijf Amsterdam gemaakt zijn.

In de overeenkomst staan 14 concrete afspraken, waaronder de aanleg van een park en van een brug om dat goed te bereiken. De eerst fase van het park is inmiddels afgerond.

Op de afbeelding een artist’s impression van de nieuwe brug (bron: gemeente Zaanstad). Klik voor vergroting.

spuislootbrug

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *