Stadhuisplein: SugarStars weg, Simit Sarayi komt…

SugarStars, het ‘bakery-café’ aan het Stadhuisplein in Zaandam, stopt ermee.

Verderop op het Stadhuisplein komt de koffiezaak van Simit Sarayi in de voormalige stationshal.

SugarStars begon eind 2018 op het Stadhuisplein. Zaanstad gaf de zaak een vergunning ondanks dat de gemeente eigenlijk niet meer dan twee horeca–zaken in dat rijtje wilde. Daarna kwam er nog meer horeca in de vijf panden die door Zaanstad worden geëxploiteerd. Ook in de andere panden op de spooroverbouwing kwam horeca.

Op Facebook meldde SugarStars dat ze vertrekken (“met pijn in onze ❤️ “) en dat ze zich op online verkoop gaan richten. In de Jordaan in Amsterdam wordt een nieuwe zaak geopend. De zaak wordt nu te huur aangeboden.

Simit Sarayi komt in de oude stationshal. Het gaat om een internationale Turkse franchise-onderneming (“1 million guests every day in Turkey and across 22 countries”) die in Nederland ook zaken in Amsterdam, Rotterdam, Deventer en Den Haag heeft. Op hun website staat nog niks over een Zaandamse vestiging. De beoordelingen op Trip Advisor zijn niet altijd positief, naast goede beoordelingen wordt met enige regelmaat over de prijs, de kwaliteit en de bediening geklaagd.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *