Stadhuisplein: SugarStars weg, Simit Sarayi komt…

SugarStars, het ‘bakery-café’ aan het Stadhuisplein in Zaandam, stopt ermee.

Verderop op het Stadhuisplein komt de koffiezaak van Simit Sarayi in de voormalige stationshal.

SugarStars begon eind 2018 op het Stadhuisplein. Zaanstad gaf de zaak een vergunning ondanks dat de gemeente eigenlijk niet meer dan twee horeca–zaken in dat rijtje wilde. Daarna kwam er nog meer horeca in de vijf panden die door Zaanstad worden geëxploiteerd. Ook in de andere panden op de spooroverbouwing kwam horeca.

Op Facebook meldde SugarStars dat ze vertrekken (“met pijn in onze ❤️ “) en dat ze zich op online verkoop gaan richten. In de Jordaan in Amsterdam wordt een nieuwe zaak geopend. De zaak wordt nu te huur aangeboden.

Simit Sarayi komt in de oude stationshal. Het gaat om een internationale Turkse franchise-onderneming (“1 million guests every day in Turkey and across 22 countries”) die in Nederland ook zaken in Amsterdam, Rotterdam, Deventer en Den Haag heeft. Op hun website staat nog niks over een Zaandamse vestiging. De beoordelingen op Trip Advisor zijn niet altijd positief, naast goede beoordelingen wordt met enige regelmaat over de prijs, de kwaliteit en de bediening geklaagd.

Deel dit artikel:

3 reacties op Stadhuisplein: SugarStars weg, Simit Sarayi komt…

  1. Eelco Aartsen schreef:

    Weer een eigen winkel weg en een keten erbij, jammer.

  2. Robert Koopman schreef:

    Hoe is het mogelijk dat een nog te starten franchise ondernemer nu al beoordeeld wordt op prijs en bediening. Geef hem/haar een eerlijke kans.

  3. Ferdi varan schreef:

    Ik proef steeds vaker een wanklank in jullie berichtgeving als er buitenlandse bedrijven mee gemoeid zijn. Ik hoop dat jullie beseffen dat dit soort dingen worden opgemerkt?

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.