Stadspark Noorder IJ-plas

Het is een stukje Amsterdam, maar grenzend aan Zaanstad en Oostzaan: de Noorder IJ-plas. Het gebied moet een stadspark worden, aan de rand van Zaandam dus.

Het stadspark komt ‘midden in de stad’ te liggen, tussen de nieuwbouwwijken Haven Stad (Amsterdam) en de Achtersluispolder (Zaandam) in.

De Gemeente Amsterdam gaat een visie voor de Noorder IJ-plas opstellen: hoe gaat het gebied er in de toekomst uitzien en aan welke eisen moet de ontwikkeling voldoen.

Op maandag 24 juni om 19.00 uur is er een (derde) bijeenkomst waarop omwonenden en belangstellenden over de ontwikkelingen mee kunnen praten. Het is bij PROOST & STROOP aan de Meteorenweg 272 in Amsterdam-Noord.

Aanmelden kan tot en met woensdag 19 juni. Stuur een mail naar havenstad@amsterdam.nl met vermelding van uw naam en het aantal personen.

(Vanavond, 17 juni van 19.30 uur tot 21.00 uur is er ook een wandeling door het gebied die start en eindigt bij Gronddepot Noorder IJ-plas aan de Oostzanerdijk 205. Daarvoor had je je vorige week al moeten opgeven maar je weet nooit, dus je kan altijd nog een kruiperig mailtje sturen aan havenstad.)

Deel dit artikel:

Een reactie

 • de tekentafel plannen volgen elkaar in rap tempo op
  het plan ” na de storm ” “ruige ” natuur met begrazing ( = een contradictie )
  was er kennelijk alleen als experiment met natuur
  biotopen vernietigen , soorten verjagen
  om andere tekentafel biotopen te ontwikkelen
  hoe wilder natuur hoe meer een hinderlijke sta in de weg voor de aangeharkte verstedelijking.
  de achteruitgang bereik je niet door alles op zijn beloop te laten ……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *