Station Wormerveer ook besmeurd

Niet alleen station Krommenie Assendelft werd ‘verfraaid’ door graffiti-‘kunstenaars’, ook station Wormerveer werd onder handen genomen.

Waarschijnlijk gaat het om dezelfde vandalen. In Wormerveer is ondertekend met PoB, in Krommenie Assendelft met PoB’s. In Wormerveer werd ook PFGOON over de hele breedte van de wachtruimte aangebracht.

Michel Schermer van Facebook Wormerveer maakte de foto’s.

Gister schreven we over Martin Kreekel van Martin’s Broodjes en Boontjes die de vernielingen op station Krommenie Assendelft meldde.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Peter Blokker

  warempel redactie Orkaan ik wist nooit dat verfraaien ook door vandalen konden worden gedaan,heb altijd gedacht dat vandalen vernielingen aan brachten, maar door jullie kijk ik nu heel anders naar vandalen, het blijkt dat ze (volgens jullie) ook goede dingen doen, nooit geweten dank voor deze tip

 • Jaap

  Tis gewoon tuig.
  Vroeger leerden we dat je met je poten van anderman’s spullen af moest blijven maar deze regel schijnt niet meer op te gaan.
  En we gaan het met z’n allen maar weer betalen.

  • Beste Jaap, wat is vroeger? In mijn vroeger was er geen ruitje in een abri bij een bushalte heel, kapot gemaakt door “de jeugd van tegenwoordig” van toen. Het is van alle tijden.

   • Bep Hogendorp

    Onzin dit. Als er in de buurt bij ons gerommeld werd, werd er meteen orde op zaken gesteld. En voorzover ik weet gebeurde dat in heel Assendelft en Westzaan zo.

 • René van der Wateren

  Losers zijn van alle tijden

 • Egbert Visser

  Ook het tunneltje bij Station Koog aan de Zaan is weer onderhanden genomen door onverlaten met spuitbussen.
  De wanden waren afgelopen zomer net opnieuw geschilderd!

 • hans van loo

  Zieke geesten.

 • JK

  En wij, brave burgers, die de Orkaan volgen, maar tegen elkaar klagen. Ik denk niet dat de ‘gasten’ die de vernielingen plegen dit lezen. Het is helaas al jaren een maatschappelijk verschijnsel. Het enige dat ik wel kan zeggen is dat het beter is om er geen aandacht aan te besteden, ook niet op de Orkaan. Dit omdat de vernielers graag aandacht hebben voor hun product. Zo snel mogelijk reinigen, repareren; zodat er zo min mogelijk exposure is, en eventueel daders opsporen en de schade laten vergoeden, indien mogelijk. Misschien dat het dan eens stopt. Ik heb er een hard hoofd in.

  • Egbert Visser

   Vaak is het inderdaad beter om aan dit soort zaken geen aandacht te besteden maar tot hoe ver ga je?
   Zo hadden ze bijvoorbeeld ook geen aandacht moeten besteden aan degenen die tegen Zwarte Piet zijn maar juist omdat hier uitgebreid aandacht aan werd besteed zijn we nu al zover dat er een enorme politiemacht moest worden ingezet bij de landelijke intocht en dat het in andere plaatsen ook tot rellen kwam.

 • rj

  Stil protest. Dat is het. En da’s niet zo raar. Vuilnis op straat, tattoo’s zetten; het is als afzetten tegen ‘de gevestigde orde’ en heel eerlijk doet iedereen dat. Alleen heb je daarmee jezelf. We doen dus onszelf tekort ipv dat we protesteren tegen degenen die we wèl moeten hebben. Dat doen die gele hesjes dus beter. Die pakken de voordeur en laten het zien. Dit…vernielen…is de achterdeur…

 • Gre luttik

  Sorry, rj, wat hebben tattoos te maken met graffiti ? Graffiti breng je aan op eigendommen van een ander. Tattoos op je eigen huid! En het heeft nmm weinig van doen met afzetten tegen zoiets als een gevestigde orde. Het vernielen van openbare gebouwen is simpel een criminele handeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *