Station Zaandijk Zaanse Schans opgeleverd! (2 filmpjes!)

Ons dossier over de tunnel onder Station is vuistdik, en over rozen ging het niet.

Gisterochtend nam ProRail echter even de tijd de reiziger te bedanken voor het geleden leed van de afgelopen periode. Er werden pepernoten uitgedeeld, er was een heuse wethouder van Zaanstad en er was pers. En wij waren er ook.

Er is natuurlijk wel wat gebeurd. Er zijn mooie liften, er is een opgeknapt koffiepunt en er zijn nieuwe tegels. Toch blijven we kritisch tegen alle feestvreugde in.

Er stroomt bruin water door het – vers gecoate – tunneltje, er zijn geen vuilnisbakken, er is geen ‘niet roken’ bordje teruggeplaatst en dat kunstwerk… het lijkt allemaal dweilen met de kraan open.

Verslaggeving – en een filmverslag maken – is hier moeilijk. Brengen we blije pepernotenmeiden in beeld met een regiodirecteur met een positief bericht? Of blijven we hangen in wat fout ging en nog beter kan?

We kozen voor de makkelijke weg en maakten twee filmpjes. In het eerste minuutje zoomen we iets minder in op bijvoorbeeld het onzichtbare kunstwerk dan in het tweede:

Wethouder Slegers was al vertrokken toen wij arriveerden, maar gelukkig troffen wij een burgemeester (soortvan, maar wel een held):

 

 

 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Nicky075

  Als je kritisch kijkt en met een notitieblok aantekeningen maakt kom je een hoop slecht afgewerkte stukken tegen. Het kunstwerk is een prachtige vorm van “crony capitalism”, 75.000 euro weggegooid.

  Verder waren de liften er al een tijdje en was er ook voorheen gewoon een koffietentje. Alleen was dit een “sociaal maatschappelijke onderneming” al is er sinds de eigenaarswissel in januari 2018 niks meer over van de ooit zo mooi bedoelde doelsteling.

 • Zaanse Jan

  tja wat moet je daar nu van zeggen? Ik vind het al hilarisch dat een station dat grotendeels in Koog ligt, Zaandijk ZS heet. Als we voorzichtig met dat kunstwerk doen kunnen we dat zo weer gebruiken als het verdiepte/vertunnelde spoor t.z.t. geopend wordt.

 • Sacha

  Dat tunneltje is idd altijd nat. Loop je daar met je mooie schoenen al springend over ondefinieerbare plassen ploeterend de overkant te bereiken. Het blijft een gribus.

 • Rogier de Wit

  Ik mis vooral nog digitale schermen met actuele reisinformatie op het perron zelf. Toeristen (en die zijn er veel) weten niet hoe laat en vanaf welk spoor treinen nu vertrekken.

  • Leentje

   Ik deel die mening, en heb dit al meerdere keren aan zowel prorail als NS gevraagd.

   Helaas is het antwoord altijd: “we zullen de suggestie door zetten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *