Steun Zaanse lokalo’s (ondernemers, organisaties, zzp’ers)

De Orkaan is voor een bloeiend bedrijfsleven, lokale culturele initiatieven, ZZP’ers met veel werk, mogelijkheden om uit te gaan en prettig winkelen.

Wij verzamelen hier zoveel mogelijk lokale initiatieven van bedrijven, organisaties en individuen die hun best doen om gezond uit de crisis te komen.

Bedrijven, ZZP’ers, verenigingen, theaters, musea, kunstenaars, café’s en restaurants… de komende maanden zullen de gevolgen van de coronacrisis voelbaar blijven. Hier een overzicht. Ook bezig met overleven in de coronacrisis? Meld je hier aan!

Op de markt in Zaandam en Wormerveer zijn voorlopig alleen voedselkramen. Markten in Krommenie (dinsdag) en Wormer (vrijdag) ook open. (Wij kopen liever op de markt dan bij de super)

markt zaandam 11 april 2020 orkaan

Naast de markt in Zaandam, achter de H&M, verkopen Arjan en Miranda op zaterdag bloemen bij de kapper.

Bloemen bij de kapper (bij markt Zaandam)

Bloemen bij de kapper (bij markt Zaandam)

StadshartZaandambezorgt heeft zich gericht op bezorgen, 32 ondernemers hebben zich al aangemeld: pizza’s, burgers, kleding, sieraden, meubels… elke zaak heeft z’n eigen webshop. Eten en spullen worden bezorgd.

stadshart bezorgt

The Bakery Institute (Verkadefabriek) lanceert #ikbakthuis op Instagram en Facebook.

Bij Twiskehaven is vlees van de Twiske-hooglanders te koop (o.a. hamburgers).

hooglandervlees twiskehaven

De Zaanse bedrijven La Cordobesa, Saense Balle, Le Cockelon, De Euforij, Het Zaanse Bakkertje, Brouwerij Breugem en Slijterij Vonk hebben de krachten gebundeld om heerlijke (borrel)boxen samen te stellen. Ze bezorgen gratis binnen Zaanstad (klik op de foto om bij hun Facebookpagina te komen):

borrelboks

Zaans heerlijkste chocoladefabriek De Euforij heeft een webwinkel geopend. Een groot deel van hun omzet kwam van toeristen, maar ze zetten alle zeilen bij om er chocola van te maken. Onderstaande repen zijn onze favoriet, klik op de foto om bij de webwinkel te komen:

euforij zorg

Geen eten, maar wel voedsel voor het brein vind je in de webshop van Monique Jakobs. Zij verkoopt lasergesneden doe-het-zelf-pakketjes, doe-het-zelf-pakketjes van andere materialen, stoffen en mini’s. Op de achtergrond vinden we zelfs een Zaanse boekenplank! Klik op de foto om bij de shop te komen:

lasermini diy

Langs de Noorderweg (Wijdewormer) zijn tulpen te koop.

Op de dijk tussen Oostknollendam en Spijkerboor: verse (volle) melk, yoghurt, ijs, vlees.

In Jisp kochten wij gerookte paling en stoofaal uit de polder, hebben ook een beperkt assortiment andere vis.

paling jisp orkaan april 2020

NUR Culinair voor afhalen en bezorgen.

nur menu

Sommige horeca-zaken zijn overgeschakeld op thuisbezorging (dat zagen we bij Brouwerij Hoop, Lab-44 en D’Swarte Walvis, Ciao Foodbar, Lust Catering) of heeft een take-away van hun zaak gemaakt. Naast de Walvis op de Zaanse Schans is een Coffee-to-go.

Vorige week bij Hoop, deze vrijdag en zaterdag bij Lab44: “Bier drive-through. Bestel van tevoren bier en maaltijden of BBQ pakketten en haal een HOOP in huis!”

In Krommenie hebben Doka-winkeliers ontdekt dat Google soms onjuist openingstijden aangeeft. Volgens een mini-onderzoek van De Orkaan geldt dat ook voor andere Zaanse winkels, aangepaste openingstijden vanwege corona worden niet overal goed weergegeven. Eigenaren kunnen dat zelf wijzigen via Mijnbedrijf (inloggen). Op de website van de DOKA staat een overzicht van de winkels in Krommenie met juiste openingstijden.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *