Stille tocht over de vernieuwde A8 (filmpje)

‘Het stilste asfalt dat er op dit moment te krijgen is in Nederland’, hoor je A8-kenner David Sluis (tevens huisbioloog van De Orkaan) zeggen, om er even later hoorbaar genietend aan toe te voegen: ‘heerlijke stille voegovergang hier…’

Vanaf vandaag kan je genieten van het superstille asfalt van de A8, en Jan broersma, de voorzitter van de Werkgroep A8-Coenbrug, en David Sluis pakten hun kans en maakten een filmpje. Rij met hen mee!

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Frieda kok

  Dat is primadeluxe!
  Geen omween meer, goed verhaal ook!

 • Walter van der Voort

  Alles klaar….. nou mooi niet!!!
  Wanneer wordt nou eindelijk eens de onderkant van de brug aangepakt???
  Voegen zijn zogezegd vervangen maar het gebonk aan de onderkant is alleen maar erger geworden 😡😤🤬😖

  • Corrie de Bree

   Idd. Wij wonen vlak bij de brug naar t maakt idd veel meer geluid dan voorheen. Ik geloof wel dat het asfalt stiller is maar van de brug is het geluid nu harder.
   Heel jammer.

  • Frank de Lange

   Inderdaad. Vanuit de auto is het heerlijk stil kennelijk. Maar volgens mij gaat het om de omwonenden. De herrie van de onderkant van de brug is niet verbeterd. Dat lijkt eerder erger

 • Mani Simone

  Dat wordt héérlijk rijden straks!

 • M. de Boer

  Vreemd is ook dat de zaken weken dicht lag, maar de oprit in Zaandijk/Koog aan de Zaan, naast de skatebaan niet gelijk is meegenomen – dus later weer stremmingen.

 • david sluis

  Voor alle mensen die niet begrijpen wat er aan de hand is, een toelichting. Als de omgeving stiller wordt dan worden andere geluiden meer saillant. De weg (het asfalt)van de A8 is ca 8dB (aanvang) stiller geworden, das heel veel. Wij horen hele positieve geluiden uit het veld hierover. De brugklep, en zo wordt twee keer in het filmpje duidelijk toegelicht, wordt nog aangepakt, DIT JAAR! Die garantie is er van RWS. Ik had ook liever alles in één keer, maar dat kon niet aldus RWS. Hoeveel dit gaat opleveren (qua geluidswinst) is heel moeilijk van te voren in te schatten, maar voorzichtig wordt gezegd ca 5dB. Gezien de lage frequentie van het bonken is daar nu moeilijk een voorstelling van te maken. Al met al, is de gehele geluidssituatie enorm verbeterd, voor heel veel wijken rondom de A8 en ook voor de natuur. Echter wat ons betreft (de Werkgroep Coenbrug A8), nog niet finaal. Daarom pleiten wij voor het optrekken van sommige schermen langs de A8 en ook (geluid) absorberende schermen. Wij zijn hier al langere tijd in gesprek over, met diverse actoren. Ook de luchtkwaliteit heeft onze grootste aandacht (al jaren). Indien dit plan uitgevoerd kan worden, zal dat niet eerder dan 2024 zijn. Maar ik geef alvast een winstwaarschuwing. Iemand zal dit moeten betalen en op dit moment staat geen enkele partij er financieel rooskleurig voor, dat zult u begrijpen. We zien wat de toekomst brengt, maar wij doen er alles aan. Namens de Werkgroep A8 Coenbrug, adviseur David Sluis

  • Jaap Meeuwsen

   David.
   Ik heb eens een poosje bij AH onder en links en rechts van het viaduct gestaan en ik moet zeggen dat het ondanks het vele vrachtverkeer veel rustiger aanvoelt.
   Ik kan het niet meten maar gewoon op het gehoor dus.
   Eerlijk gezegd dacht ik dat de brugdeknaden al eerder aangepakt waren maar dat zal ik dan verkeerd hebben.
   Al met al denk ik een duidelijke verbetering !

 • J Visser van Nek

  Naar mijn mening is het geluid verdubbeld .Vooral bij het gedeelte van de brug klep .Het is niet geruislozer dan voor de aanpak .Ik weet niet waar al dat geld inzit maar ,zeker niet in het verminderen van de afschuwelijke gedreun .In Oostzaan staan er geluidsschermen van 10 meter hoog in een weiland ?????.Dat zou een eind minder overlast wegnemen .Sterkte voor de mensen die eronder wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *