Alweer raak bij Bernhardbrug – update: langdurige storing

Binnen drie weken minstens drie keer storing. Een trieste score voor de Bernhardbrug in Zaandam.

De slagbomen gingen niet meer open op 18 april en 2 mei en dus vandaag (6 mei) ook niet. Verkeer keert op de brug of loopt vast in de file.


UPDATE (16:15): de storing werd bij ons om 13:15, ruim drie uur later was de storing nog niet verholpen. Verkeersregelaars leiden het verkeer om. Voor de brug heeft een boot liggen wachten omdat de brug ook niet meer open ging voor scheepsverkeer. Dat laatste euvel is inmiddels verholpen.

UPDATE 2 (16:45): de storing lijkt verholpen. Het fietsverkeer mag doorrijden, auto’s worden nog tegengehouden.

UPDATE 3 (18:15): Autoverkeer mocht nog steeds niet over de brug (foto onder).

UPDATE 4 (7 Mei, 16:00): Bernhardbrug gestremd voor scheepvaart


Gister werd onderhoud uitgevoerd bij de brug (foto helemaal onder) waardoor die ook afgesloten werd zonder dat er schepen door gingen. Maar ook dit heeft geen resultaat gehad. In januari werd ook al onderhoud aan de brug uitgevoerd.

Begin deze week had ook de Julianabrug kuren.

We hebben wethouder Gerard Slegers (CDA) gevraagd wat er aan de hand is, zodra we antwoord hebben, vullen we dit bericht aan (bij Zaanstad hebben we de hele vrijdagmiddag niemand te pakken kunnen krijgen).

Foto: Sanna Munnikendam (18:15)

Michiel (van de Mieters) stuur ons foto’s (helemaal boven en hieronder).

Foto Orkaan (reparatie donderdag 5 mei)
Deel dit artikel:

15 reacties

 • Dennis sieben

  Haal die brug weg maak een tunnel onder zaan door scheelt een hoop ellende iedere keer sinds die brug er is hoor ik niet anders dan storing storing en nog eens storing verkeer moet dan Helle maal om rijden door de Koog en anders zom hoop dat de gemeente Zaanstad een keer gaan na denken hier over .

  • Inderdaad helemaal mee eens en die westzijde stroomde helemaal vol zelfs de fietster gaan de trottoir op vanwege veiligheid om niet te door de het drukke verkeer te moeten gaan die door de brug moesten omrijden!!! Gemeente pak dit op en los het op!!!!

   • Bert Versteeg

    Ik begrijp niet dat al die mensen door de Westzijde gingen met hun auto! Ok, het is de kortste weg en de benzine is duur maar als je vanaf de Van Goghweg tot de Leliestraat in de file staat dan zou ik zijn omgereden via de Provinciale Weg en de A8, het is een paar km om maar je bent binnen 10 minuten aan de andere kant en je hoeft niet bang te zijn dat de Coenbrug openstaat.
    Logisch dat de fietsers over het trottoir gingen, veel automobilisten waren blijkbaar vergeten dat er ook fietsers door de Westzijde rijden en stonden bijna met hun auto tegen de stoeprand waardoor er geen ruimte meer was.

 • Ed Renkema

  Zaanstad en bruggen is 1 brug te ver. 🤣🤣

 • Jan Schoen

  Volgens de gmnt ZNSTD is de Bernhardbrug een ‘designbrug.’ Dan moet je niet zeuren over een beetje malheur of oponthoud. Als je er lang moet wachten kijk dan naar de fraaie slagtanden die zo daadkrachtig naar de hemel wijzen, zie eens hoe mooi de rode lampjes op de slagbomen knipperen of let eens op de golfjes die zo rustgevend door de Zaan kabbelen. Niet meteen zo klagen, mensen.

  • Adri Kuiper

   Je bent een positieve Zaandammer, waarschijnlijk ga je zelf heel weinig over deze brug, of ben je een positief gemeente medewerker, die zijn werkgever niet onderuit wil halen

   • Jaap Meeuwsen

    Zal Jan het cynisch bedoelen misschien 🙂 ?
    Maar ik neem aan dat het gewoon tijd wordt voor een nieuwe brug, deze is al zo oud.

  • Rik Romijn

   😂😂😂😂

  • Toch kan ik mij een keer (’78/’79) herinneren dat de oude Bernhard-brug bij het sluiten de laatste tien centimeter niet meer haalde, misschien is dit gewoon een voortzetting van een traditie.

 • Rens Kleijn.

  Zaanstad heeft het op afstand bedienen van de bruggen hoog in het vaandel staan. Wij heeft het opgeleverd een dodelijk ongeval, zware verwondingen, schepen die tussen een dichtdraaiende brug klem kwamen te zitten, vertragingen als gevolg van storingen, gele vlakken en fliebertjes. De brugwachter had overzicht, voelde en zag wat er op zijn brug gebeurde, met scheepvaart en verkeer, pleegde noodzakelijk onderhoud, strooide zout bij gladheid en kon bij storing gelijk zelf ingrijpen. Lang leve de afstandbediening.

 • Frank Peter

  Maak gewoon een tunnel voor de scheepvaart, hoeft dat krakkemikkige ding nooit meer open.. En voor wie gaat roepen dat kan helemaal niet ;misschien is het eenvoudiger te realiseren dan een betrouwbare brug zodat niet elke dag heel Zaandam West totaal vast staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *