Strafpunt voor OFC

Het eerste elftal van de Oostzaanse voetbalclub OFC heeft één punt in mindering gekregen van de KNVB omdat de club niet op tijd heeft voldaan aan de licentievoorwaarden.

Aanvankelijk had de KNVB drie punten bij OFC in mindering willen brengen maar dat is na beroep en het alsnog voldoen aan de voorwaarden, teruggebracht tot één strafpunt.

De jaarstukken van 2016/17 van de Stichting Topvoetbal Oostzaan (waar het eerst elftal onder valt) had een verklaring van een accountant nodig maar het bleek moeilijk om voor dat onderzoek een accountant te vinden “vanwege het negatieve beeld dat in 2016 over OFC was ontstaan door het FIOD onderzoek tegen STO.”

Dat meldt de website Het Amsterdamsche Voetbal. De FIOD heeft overigens in 2017 laten weten dat de STO geen verdachte meer is, maar:

“Door de straf zakt OFC van de vijfde naar de zesde plek en wordt in de Derde Divisie gepasseerd door ADO’20. De achterstand op een plek in de top-4 (plaatsing voor play-offs) bedraagt zes wedstrijden voor het einde van de competitie vijf punten.”

In 2016 werd een inval bij OFC en voorzitter Marwan Khairi gedaan vanwege het vermoeden van zwart geld-praktijken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *