Strijd tegen stickerbeleid: nieuw hah-blad in Amsterdam

In Amsterdam krijg je vanaf 1 januari geen reclamedrukwerk meer als je geen sticker op je brievenbus hebt. Wel huis-aan-huisbladen. Wie folders wil, moet dat nadrukkelijk aangeven met een JA/JA-sticker.

Als reactie brengt uitgever Trusted Media van oud-Telegraaf hoofdredacteur Sjuul Paradijs en zijn adjunct Jan-Kees Emmer (Krommenie) het nieuwe huis-aan-huisblad City uit om de maatregel te omzeilen.

In Zaanstad was ook een raadsmeerderheid van GroenLinks, PvdA, ROSA, ZIP, D66 en SP voor een soortgelijk plan. Die meerderheid is in de nieuwe raad echter verdwenen, zelfs met de steun van de PvdD komen de partijen niet verder dan 18 zetels. Maar aangezien ‘duurzaamheid’ een speerpunt in het nieuwe beleid wordt, weet je het nooit.

Partners in City zijn Blokker, Kruidvat, Dirk van den Broek en Seats and Sofas. City wordt uitgegeven door EM. de Jong in Baarle-Nassau en geproduceerd door Trusted Media Publishers van Sjuul Paradijs en Jan-Kees Emmer.

Met die partners gaat de voormalige Telegraaf-hoofdredactie “onafhankelijke journalistieke informatie mogelijk maken”. Het plan is om City wekelijks te bezorgen bij 318.000 Amsterdamse huishoudens, de krant krijgt 48 pagina’s;

Ook geen huis-aan-huisbladen in de hoofdstad? Een NEE/NEE-sticker!

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *