Studio GROOS & LOOSZ trekken in Babbels 

Het karakteristieke pandje aan de Noorderhoofdstraat 48 in Krommenie mag een nieuw hoofdstuk aan haar geschiedenis toevoegen. 

Brenda Schoenmaker en Threa Loos starten er samen Studio GROOS & LOOSZ om particulieren en bedrijven te helpen aan een inrichting die past. 

In de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Gemeente zat eerst het café van Dirk Dekker, later werd het café-dancing La Bamba en nog later eventjes ‘Shooters’ voordat La Bamba kort terugkeerde en opgevolgd werd door Babbels.

La Bamba was een begrip, vooral door de artiesten die er optraden: The Teckels, Don’t Know, de Maskers, The Golden Earrings, Boudewijn de Groot, Louis van Dijk, Van Morrison…

Brenda en Threa werkten voorheen ieder vanuit een eigen studio aan huis. Ontwerptechnisch zaten ze op een lijn, en de samenwerking werd steeds intensiever. Er ontstond behoefte aan een werkruimte samen. Waar ze kunnen ontwerpen, werken aan hun 3d-visualisaties en waar ze klanten kunnen ontvangen. Brenda: 

‘Gisteren kregen we de sleutel en de komende twee weken gooien we een GROOS & LOOSZ-sausje over de ruimte. Het pand stamt uit 1930 en dat past bij ons. Voor klanten verzorgen we alles: van stoffen, keukens, licht, vloeren, meubels, kleuren… een totaalplan.’ 

Wij wensen de dames veel succes in het fijne pand. 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • jeroen Bakker

  Naar mijn weten zat la Bamba op het vlietsend dat later videotheek doubleyou werd en babbels meer richting het oranje plein. Zijn jullie niet in de war met cheers dit omdat ik daar heel vaak kwam.

 • Margreet de Wit

  Nee hoor, niet op het Vlietsend.
  Ik was vaste klant bij La Bamba en die zat echt hier

 • jan warrring

  Pand is zeker niet van 1930 19e eeuw komt eerder was de voormalige pastorie van de vermaningskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *