Subsidie voor grasdaken, zonneboilers en HR-glas

De kosten voor zonneboilers, combi-warmtepompen, vloer-, dak- of spouwisolatie, HR++ glas of grasdaken kunnen tot 25% van de kosten worden gesubsidieerd door de Gemeente Zaanstad.

Vanaf deze maand kunnen particuliere huiseigenaren subsidie aanvragen. In totaal zit er bijna € 150.000 in de subsidiepot.

Vanaf 1 september 2015 kunnen particuliere huiseigenaren in Zaanstad met subsidie hun woning verduurzamen. De vergoeding bedraagt 25% van de investeringskosten met een minimum van € 100 en maximaal € 2.500.

Het aanbrengen van groene daken valt ook onder de subsidieregeling. Bij een groen dak wordt het dak bedekt met planten en/of grassen. Groene daken, ook wel sedumdak of grasdak genoemd, hebben onder andere een isolerende werking in de koude maanden en zijn daardoor energiebesparend.

Met deze subsidie geeft het college gehoor aan een motie van GroenLinks.

Subsidieaanvragen moeten voor 31 mei 2016 bij de gemeente binnen zijn en worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Meer informatie over de regeling, de voorwaarden en het aanvraagformulier op www.zaanstad.nl (zoekterm ‘energiezuinige woning’).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *