Te Koop: Krimp 3 (t.e.a.b.)

Het voormalige PTT-gebouw in de Russische buurt (Krimp 3) is vanaf vandaag te koop bij Ymere. De prijs is niet bekend, het gebouw wordt niet een ’tender’ verkocht.

Zaanstad zou graag huisvesting voor jongeren en/of senioren in het pand zien.

In juni 2020 werd een motie van LZ, PvdD, POV, DZ en PVV aangenomen waarin Zaanstad gevraagd werd om samen met Ymere te kijken “naar mogelijkheden om in dit voormalig kantoorpand kleine starterswoningen te realiseren, met eventueel seniorenwoningen op de begane grond.”

Een nieuwe eigenaar is echter aan deze voorwaarde niet gebonden. Wel kan Zaanstad via bestemmingsplannen en vergunningen invloed uitoefenen op de toekomstige bestemming.

In juli 2019 sloot Zaanstad een intentieovereenkomst met wooncorporatie Ymere voor de ‘mogelijke aankoop’ van het KPN gebouw aan Krimp 3 te Zaandam. De gemeente wilde op deze het nieuwe Museum Holland vestigen. Die plannen gingen uiteindelijk niet door.

Zaanstad heeft in het verleden omwonenden ook al eens uitgenodigd om hun visie te geven op mogelijke woonplannen.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Jan hekman

  Poppodium!!!!!!!

 • Bert Versteeg

  Slopen dat lelijke pand en vervangen door nieuwbouw dat past in de omgeving.
  Het straatje waar dit gebouw staat is de weg naar het Czaar Peterhuisje waar de bezoekers lopen geeft nu samen met het stukje Czaar Peterstraat een verpauperde indruk.

  • ik denk dat het inderdaad de beste en op termijn de goedkoopste oplossing is. Probeer zo een pand maar eens co2 neutraal te krijgen, is met nieuwbouw een stuk goedkoper. En dan geen luxe appartementen, er zijn genoeg mensen die al blij zijn met iets eenvoudigs en duurzaams dat ook nog betaalbaar is.

 • Nick Bek

  Ik ben het met Jan eens; er mist een mooi poppodium in het centrum, helemaal naar het industrieterrein voor De Flux heeft niemand zin in en dit pand is perfect. Vlak bij het centrum met genoeg ruimte aan de achterkant voor een professionele laad- en los en groot genoeg voor meerdere zalen. Een interessant gebouw met historie, veel toffer dan dat plan voor die nieuwe cultuurfabriek!

 • Roel van der Wielen

  Een uitvaartcentrum op de begane grond, ik ben voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *