Te Koop (t.e.a.b.): Hembrugterrein

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft vandaag het Hembrugterrein te koop aangeboden. Eind van dit jaar moet de koper bekend zijn.

Op het terrein kan woningbouw komen in bestaande monumenten en door nieuwbouw. Er is ruimte voor zo’n 1000 woningen.

Het terrein heeft zich volgens de eigenaar ontwikkeld tot “een creatieve, bruisende hotspot in de metropoolregio Amsterdam.”

Het terrein is ruim 42 hectare groot. De bebouwing kan 180.000 vierkante meter vloeroppervlak beslaan. Voor woningen is maximaal tweederde van het oppervlakte gereserveerd. Werken, horeca, design en cultuur kunnen op het terrein gecombineerd worden.

Van de website van de verkoper:

Het Hembrugterrein is in 1897 ontwikkeld en werd gebruikt voor fabricage voor wapens en munitie, voor verdediging en bevoorrading. Het was het hart van de Stelling van Amsterdam (nu UNESCO-werelderfgoed) en tot de eeuwwisseling in gebruik voor de militaire industrie. Op het bosrijke terrein bevinden zich vijftig rijks- en gemeentemonumenten en vele andere sporen van de industriële geschiedenis.

Voor € 75 kunnen geïnteresseerden het ‘biedboek’ bestellen. De verkoop vindt plaats bij openbare inschrijving. Op basis van de ingediende ‘ontwikkelstrategie’ worden maximaal 5 partijen uitgenodigd om een onvoorwaardelijke bieding uit te brengen.

Lees hier het Orkaan-Hembrugterrein-dossier.

Foto van de site van het Rijksvastgoedbedrijf.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *