Tegen drugs? (door Scientology)

Vandaag staan vrijwilligers van de stichting ‘Geen Drugs – Wel Leven’ in het centrum van Zaandam om jongeren te waarschuwen voor het gebruik van lachgas.

‘Lachgas… Geen Grapje’ is hun leus. De actie wordt gesponsord door de Scientology Church.

Scientology, is een ‘geestelijke beweging’ volgens henzelf, maar een sekte volgens anderen. Het is gebaseerd op occulte pseudo-wetenschappelijk inzichten en richt zich onder meer op jongeren (maar ook John Travolta en Tom Cruise zouden aanhangers zijn.) Wikipedia heeft een uitgebreide pagina over Scientology.

Op de website van de organisatie wordt duidelijk dat de acties ook op andere plaatsen zijn gehouden (foto boven).

De vrijwilligers van Geen Drugs – Wel Leven zijn tussen 13:00 en 15:00 uur op de Gedempte Gracht in Zaandam te vinden. Ze willen aandacht vragen voor de gevaren van lachgas: “Een korte lachkick, en daarna de rest van je leven in een rolstoel?” Lachgas dus eigenlijk om te huilen!

De Scientology kerk neemt “al sinds jaar en dag actief stelling tegen het gebruik van drugs” aldus de organisatie die ook internationaal opereert.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Hannie Romkes

  Wat is erger, het middel of de kwaal?!🤔

 • Kees van Buren

  Wanneer je van die troep afwilt is iedere vorm van hulp tegen iedere prijs welkom. Dan is het misschien zieltjeswinnerij maar verlossing van een verslaving is wat telt.

  • Marcel van Kampenhout

   Scientology benadert jou eerst heel open, nodigt je uit voor een persoonlijkheidstest, waarna het probeert, je een duizenden euro kostende cursus aan te smeren. En daarna liefst nog een paar. Dus, scientology en drugs: één keer proberen en je bent voor altijd verslaafd.

 • Ferdinand Piet

  Ik heb minder problemen met drugs (ook al gebruik in die troep niet) dan met die enge Scientology bende.

  • Kees van Buren

   Ach Ferdinand blijkbaar ben je een beetje naïef en heb je geen nare emotionele ervaringen met (hard) drugs.En dan heb ik het niet over lachgas

   • Ferdinand Piet

    Beste Kees, misschien ben jij wel de naïeve geest en ben je niet op de hoogte van de negatieve invloed van Scientology!.

    Drugs is slecht, Scientology nog net een stukje crimineler

 • Evert Hartog

  Wil je beneveld worden door lachgas of door Scientology? Moeilijke keus. Geen van beide wat mij betreft. Hersenspoelen kan ook moeilijk worden teruggedraaid. Overigens is de foto niet in Zaandam gemaakt maar in Amsterdam Zuid-Oost, Reigersbos. Lang geleden daar om de hoek gewoond.

  • De Orkaan

   Dat de foto niet in Zaanstad genomen is meenden we al een klein beetje verklapt te hebben in de zin: ‘Op de website van de organisatie wordt duidelijk dat de acties ook op andere plaatsen zijn gehouden (foto boven).’
   Toch bedankt voor de verduidelijking:-)

 • Otto Bus

  Aan scientology raak je niet verslaafd. Met straatdrugs moet je wel heel sterk in je schoenen staan…

 • Frenk van Heeswijk

  Van de Scientology Church word je afhankelijk gemaakt. Zowel geestelijk als financieel.., een totaal zieke club. Lieve kinderen van Zaanstad.., blijf er ver van weg.., en kap met dat lachgas want dat is ook slecht.., vraag maar aan je ouders. Ome Frenk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *