Terras-testen op de Dam

Per 1 juni zijn terrassen weer toegestaan. Als de 1,5 meter in acht wordt genomen, passen er niet zoveel mensen op een terras. Dus waarom het terras niet groter?

Bij Zaanstad wordt daar over nagedacht, ondernemers op de Dam namen vandaag al een voorschotje. Ze maakten hun terras groter en laten een drone-filmpje maken dat ze woensdag bij de gemeente presenteren: zo zou het eruit kunnen zien.

Zaanstad moet meewerken door soepeler met de regels om te gaan, wethouder Krieger dacht aan een ‘gedoogconstructie’ of anders aan het aanpassen van de APV zo antwoordde hij afgelopen donderdag op een vraag van Annemarie van Nieuwamerongen. Zo’n regeling zou overigens voor de gehele gemeente moeten gelden, en ook voor culturele instellingen en sportclubs.

Op woensdag 13 mei is al met de horeca gesproken, woensdag is het tweede gesprek.

Bij de terrassen op de Dam, o.a. bij de Mail Company, Koperen Bel, Manzo’s, Dam 10 en Novels, werden vanmorgen niet alleen de stoelen en tafels op het terras gezet (maar verder uit elkaar) maar ook voor het huidige terras, zelfs rondom het standbeeld van Czaar Peter kwamen de tafels.

Boven: Manzo’s, onder rondom het standbeeld met op de achtergrond Novels.

terras dam mei 2020 orkaan

terras dam mei 2020 orkaan mail

Mail Company (personeel is aan het proefzitten)

terras dam 10 tafel mei 2020 orkaan

Dam 10, restaurant Aan Tafel

Ook in Oostzaan worden terras-voorbereidingen getroffen.

terras twiske

Panorama-foto: beweeg je smartphone of scroll met je muis op de pc of laptop.

[easy_panorama id=”87007″]

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *