The Poller is Back!

Maandenlang was de poller in de Czaar Peterstraat werkloos. Maar sinds afgelopen week komt hij weer fier omhoog om klokslag 12.00 uur.

Zijn (m/v) collega’s op de Beatrixbrug hadden in december 2018 vrijaf maar doen nu hun werk weer volop.

Zaanstad heeft de pollers geëvalueerd. Ondernemers zijn tevreden over het autoluwe centrum aldus Zaanstad, “dit blijkt uit navraag bij een aantal vertegenwoordigers van ondernemers in het centrum van Zaandam.”

En er rijden minder auto’s door het centrum (wat niet zo gek is als je daar een poller midden op de weg zet natuurlijk).

“Het aantal voertuigen dat per dag (24 uur) via de Beatrixbrug het centrum bereikt, is afgenomen met 2.300 (van 3.900 naar 1.600). Op de Czaar Peterstraat is er een aanzienlijke afname van 1.400 motorvoertuigen waargenomen: van 2.600 motorvoertuigen naar 1.200 motorvoertuigen.

In de omliggende straten is een verkeersafname te zien. Dit betekent dat het winkelend publiek, bewoners en passanten veel minder last hebben van verkeerslawaai. De vermindering van het autoverkeer werkt ook door in het winkelgebied buiten de venstertijden, de tijden dat de pollers omhoog staan.”

Verkeerswethouder Gerard Slegers in het persbericht van de gemeente: “We hebben de juiste keuze gemaakt om de inrijverboden in te stellen.”

Uit de evaluatie blijkt volgens Zaanstad dat het aantal bezoekers van het centrum niet is afgenomen door de inrijverboden.

(De Orkaan heeft alle gegevens opgevraagd bij de gemeente.)

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Hanny

    Zo blijkt maar weer dat meningen verdeeld zijn zou graag de waarheid eens willen weten over het Centrum persoonlijk gesproken vind ik het een zooitje en ik oordeel uit mijn beleving woon er middenin al meer dan 50 jaar.

  • Janneke

    Nee de omhooggeschoten parkeertarieven van qpark houden mij weg. Van 2 naar 3.20 per uur….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *