Viggo waas, Martijn Koning, Angela Groothuizen, Spinvis, Maarten van Rossem… ze komen allemaal naar Oostzaan en iemand moet ze opvangen.

Het theater bestaat in haar huidige vorm nog geen twee jaar en wordt geëxploiteerd door een stichting. Een blik op de agenda voor 2015 leert dat de programmering niet lijkt te lijden onder het feit dat het Zaantheater met de programmering voor Oostzaan stopte.

Voor het dekken van de kosten is het theater afhankelijk van advertentie-inkomsten, subsidies en de entree-inkomsten. Een betrokken groep vrijwilligers zorgt voor alle taken voor, tijdens en na de voorstellingen. En dat zijn er veel:

‘Het inrichten van het Atrium, het vervoer van de vleugel van de Grote Kerk naar de theaterzaal, het begeleiden van de artiesten, het controleren van de kaartjes, de ontvangst van het publiek, de verspreiding van de programmaboekjes, het verspreiden en het plakken van affiches, administratieve klussen, via Radio 9 de luisteraars informeren over ons programma of vindt u het leuk om interviews met artiesten houden? Misschien bent u geïnteresseerd in de sociale media. Er ligt voor ons nog een heel terrein braak om daar handen en voeten aan te geven.’

De agenda voor 2015 toont een mooie mix tussen landelijk en lokaal, muziek en theater, voor jong en oud, als je tijd over hebt en denkt over aanvullende capaciteiten te beschikken dan kan je mailen met Nico Bennemeer of bellen 075-2027966.