Thee met een naar smaakje (fraude!)

Vandaag ‘ergens’ in Koog aan de Zaan: een uniek evenement waarbij een select gezelschap “geschenken en premies” kan ophalen. O, ja… ze krijgen ook nog thee en gebak.

En je kan ook nog een “Special T. geautomatiseerde theemachine MY.T Chrome” thuis testen (in plaats van voor € 159 voor € 9,90!). En een cadeau ter waarde van € 150,-.

En is dat alles? Nee! Ook 250 gr. detox thee (en facultatief een picknickmand, boter, volkorenbrood, kruidenlikeur, vlierbessenwijn, eieren, kaas, ham, honig). Paren krijgen een extra theeservies.

En dan hebben we het nog niet over gestimuleerde vetverbranding, lichaamsreiniging en verbeterde bloedcirculatie.

Als iets mooi is om waar te zijn is het meestal ook niet waar. Bij Opgelicht van de AVRO-TROS wordt al gewaarschuwd voor deze uitnodiging:

“Heb je een brief gekregen met een uitnodiging voor een koffiefeest waar je overladen zal worden met cadeaus? Bel niet naar het nummer dat in deze brief staat om een plekje te reserveren. Het gaat om oplichting. Dit meldt de Fraudehelpdesk.”

In september van 2016 waarschuwden we al voor een soortgelijke uitnodiging voor een bijeenkomst in Wormer.

Hieronder de uitnodiging.

Deel dit artikel:

5 reacties op Thee met een naar smaakje (fraude!)

 1. Jaap de Jong schreef:

  Zouden alle Marken koffiezetapparaten van de firma Media-Regio verkocht zijn aan goedgelovige consumenten? (De Orkaan 28 september 2016.) Of ziet Palingrokerij Visser opeens meer brood in thee?

 2. Willemsen schreef:

  Hahaha ze offeren aan om thuis te testen als dank voor de deelname. Misschien mag je dan ook gelijk een schaap offeren.

 3. Eelco schreef:

  Staat bol van de taalfouten en is inderdaad te mooi om waar te zijn. Ook mooi hoe ze zielig doen, teleurgesteld dat we vorige keer niet kwamen opdagen, terwijl ze alles hadden voorbereid en klaar staan.

  Ik ga niet bellen, maar kom toch wel in de verleiding, ben zo benieuwd wat er dan gebeurt. Heengaan en een verborgen camera mee?

 4. Jaap de Jong schreef:

  Eelco,
  Als je dit stuk leest, kom je zonder risico’s aan de weet wat je te wachten staat: http://deorkaan.nl/u-bent-uitgekozen-hartelijke-gefeliciteerd/#more-27702

 5. paul schreef:

  LOL. Welk dorp heeft als kengetal 0617?
  Dat dorp heet: Mobieltje 🙂

  Als ik zo iets zie haak ik al op voorhand af.
  Paul

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *