Tien jaar foodtruck bij Grote Kerk Westzaan

Bij de Grote Kerk in Westzaan komt tijdelijk een ‘streetfood foodtruck’. Tijdelijk betekent in dit geval 10 jaar.

Zaanstad heeft een omgevingsvergunning verleend voor de standplaats van zo’n Foodtruck.

Voor de vergunning moet worden afgeweken van het bestemmingsplan. Tot 8 oktober kan een bezwaarschrift ingediend worden bij B&W van Zaanstad.

Waar de truck precies komt en wie de exploitant is, wordt niet duidelijk uit de aankondiging, alleen dat het over een plek ter hoogte van Kerkbuurt 37 in Westzaan is. Op dat adres is de Grote Kerk (officieel St. Joriskerk) gevestigd.

Foto: Google Streeview

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Een streetfood foodtruck ? Wat mag dat nou wel weer zijn ?
  Volgens mij heette dat vroeger gewoon Harry’s Hapkar of zoiets.
  Weer zo’n dingetje van je belangrijker voordoen dan je bent.

 • Co

  afgelopen jaar stond er op het plein ook een foodtruck.. misschien dezelfde? Lekker eten en het gaf wel wat leven op het plein. Maar wat ik mij afvraag; wat houdt zo een vergunning precies in? Mag er nu elke dag een foodtruck staan? En hoe lang? Niet dat het zo een vaart zal lopen maar de gemeente geeft wel heel erg summiere informatie… hoe kan je op basis van dit beoordelen of het bezwaarlijk is?

  • Hi Co!
   Hier Astrid van de Foodtruck. De vergunning is verleend voor 1 dag in de week, ELKE WOENSDAG omdat we dat zo hebben aangevraagd. De proefperiode van 3 mnd is ons – en naar we hebben begrepen ook onze klanten- goed bevallen. Dus graag tot ziens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *