Tijdelijk (10 jaar) fietsverhuur bij Station Zaandijk Zaanse Schans – vergunning verleend

Voor een fietsverhuurplek bij het Station Zaandijk Zaanse Schans gaat Zaanse Schans Bike Rent een (tijdelijke) vergunning voor 10 jaar aanvragen.

Annet Gnodde van Bike Rent maakt nu gebruik van vergunningen die op jaarbasis worden verleend, maar die kunnen niet eindeloos worden verlengd.

In voorgaande jaren stond ze op de plek bij de Stationsstraat 80A. Voor fietsverhuur in dat gebied waren twee vergunningen afgegeven. In 2015 leidde dat tot een conflict tussen de twee exploitanten. Ook voor 2016 werden twee vergunningen afgegeven.

Dit jaar dienden omwonende bezwaar in tegen de vergunning voor Eddy Logan, voormalig uitbater van kiosk Edma op het perron, en concurrent van Gnodde. Hij zou de weg blokkeren met fietsen, zijn auto en aanhanger. Stichting de Zaanse Schans liet Logan weten dat hij moest stoppen met het gebruik van de naam ‘Zaanse Schans’ in zijn uitingen.

De vergunning is voorlopig alleen aangekondigd. Pas nadat op de aanvraag is besloten kan bezwaar worden aangetekend.


Vergunning is nu verleend door de gemeente – tot 16 april kunnen bezwaren worden ingediend.


Gnodde is blij met een vergunning van maximaal 10 jaar maar het conflict is daarmee niet ten einde. Ook de concurrent mag een vergunning aanvragen, “de soap continues…” meldt Annet.

In mei maakten we een klein filmpje bij Zaanse Schans Bike Rent:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *