Tijdelijk 70 km op A8 richting Amsterdam

asfalteren-op-snelweg_tcm21-227314

De snelheid op de A8 vanaf de N246 tot knooppunt Zaandam is door Rijkswaterstaat tijdelijk verlaagd naar 70 kilometer per uur in verband met de slechte staat van het asfalt.

De snelheidsbeperking geldt alleen voor de rijstroken richting Amsterdam. Als de schade aan het asfalt hersteld is gaat het weer terug naar 100 km.

Het ‘Zaanse’ deel van de A8 krijgt dit jaar groot onderhoud waarbij het huidige asfalt wordt vervangen door stiller asfalt. Ook komen er nieuwe voegen en wordt hemelwaterafvoer hersteld.

Voor 2020 staat de A8 tussen de N246 en Knooppunt Zaandam in de planning in beide richtingen. In oktober 2019 is het geplande onderhoud op een klein deel van het traject uitgesteld vanwege weersomstandigheden.

Het huidige asfalt op dit deel van de A8 verkeert in slechte staat. Binnenkort wordt duidelijk wanneer de aannemer de schade gaat herstellen. Daarna monitort Rijkswaterstaat twee weken de herstelmaatregelen. Daarna gaat de snelheid weer terug naar 100 kilometer per uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>