Toch niet slapen in campers bij station Zaandijk Zaanse Schans

Zaanstad komt terug op het besluit om overnachtingen in campers op het P+R terrein bij station Zaandijk Zaanse Schans toe te staan.

Parkeren van campers mag wel, maar overnachten niet meer. Het verbod gaat vandaag (woensdag 25 november) in.

Overnachten op deze plek werd eerder wel gedoogd maar het collegebesluit om overnachten wel toe te staan dat in juli werd genomen, is ingetrokken.

Volgens de gemeente ondervonden bewoners van Oud-Zaandijk sinds 2017 overlast van campers in de wijk. Daarom kwamen er in 2018 17 parkeerplaatsen op het P+R terrein, ook om te overnachten. Deze plekken zouden in 2019 officieel overnachtingsplaats worden. Bovendien zouden er meer plekken komen.

De kosten voor onderhoud en handhaving en het innen van toeristenbelasting zou de prijs voor een overnachting flink opvoeren waardoor de campers weer zouden uitwijken naar Oud-Zaandijk. Een lagere prijs was onmogelijk omdat er geen camperplaatsen aangeboden mogen worden onder de kostprijs. De Partij voor Ouderen en Veiligheid diende de motie ‘Kampeerwagenlocatie Zaandijk Zaanse Schans’ in waarin gevraagd werd de campingovernachtingsplaats op te heffen. Deze motie is aangenomen door de raad.

De gemeente plaatste borden waarop staat dat alleen parkeren toegestaan is, maar:

“mogelijk dat parkeerhinder terug gaat komen in de wijk Oud-Zaandijk. De gemeente zal handhaven bij overtredingen.”

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Kick van der Horst

  Eigenlijk missen we nog een nette toeristische camping in de Zaanstreek. Ik denk aan de Jagersplas, aan de kant van de sportvelden. Wel een kleine tot middelgrote gezinscamping, met aantal goede voorzieningen en camper plaatsen, geen paradijs voor feestende jongeren en stadsnomaden graag.

  • Fred Blijestein

   Er zijn al campings in de Zaanstreek. In Krommenie op de Busch en en paar kilometer verderop op de grens met Uitgeest. Jammer dat dit niet bekend is omdat bij Zaanstreek vaak alleen aan Zaandam gedacht wordt en de andere plaatsen vergeten worden

  • Marjon Brouwer.

   In de enge wormer camping swarthoeve!

 • Siem van Westen

  Wat te denken van het Hembrug-terrein

 • Jan Schrijver

  De camperaars komen voor de Zaanse Schans en voor Amsterdam.
  De plaatsen moeten dus in de nabijheid van een station zijn. De camperplaats bij station Wormerveer wordt niet gebruikt omdat het betaalsysteem veel te ingewikkeld is. Plaats een normale parkeermeter met een d’agrarien.

 • Boerencamping Swarthoeve kan je prima staan
  Met je camper
  En dicht bij de Zaanse schans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *