Toch taxi-plek bij station Zaandam?

Wethouder Gerard Slegers is overstag: hij gaat praten met taxi-branche, politie en Connexxion of er toch één taxistandplaats op het busstation in Zaandam kan komen.

Van harte ging het niet, maar Slegers ging ‘kijken en onderzoeken’ of de plek waar de branche al zo lang om vraagt, gerealiseerd kon worden. Vrijwel* de hele raad steunde dat plan.

Een motie om zo’n plek te maken (slechts één plek op het enorme busstation) werd ingediend door Jaap Keijser (POV) en Romkje Mathkor (GL). Zij vonden de situatie nu onwenselijk: mensen die een taxi willen, moeten een heel stuk lopen naar een bijna onvindbare plek en mensen kunnen ook niet bij het station worden afgezet.

(Volgens de wethouder mochten taxi’s met een passagier met een invalidenpas nu wel afgezet worden op het busstation.)

Slegers stribbelde nog wat tegen maar zei uiteindelijk toe toch het gesprek aan te gaan. Eerder had hij nog gezegd dat het wel tot 2024 kon duren voordat er een nieuwe plek zou kunnen komen.

* Alleen D66 was tegen, raadslid Jan de Vries: “Hadden we maar een cultuurhuis gehad, dan was de motie over een taxi-standplaats onnodig geweest, daarom stemmen we tegen”.

De huidige plek (ver weg en onvindbaar)
Ruimte genoeg…

Deel dit artikel:

7 reacties

 • M. v. d. Poel

  Typisch D66, kunnen het nog steeds niet verkroppen dat het cultuur-debacle democratisch is weggestemd,en daarom stemmen we maar tegen. Kinderlijk gedrag, op het niveau van een kleuterklas.

 • Erhan Akdemir

  Taxichauffeur : “Serieus welk beeld wil Zaandam. Wat willen ze nou ? Minimaal 2 plaatsen. Je moet je collega kunnen ondersteunen. En waarom aan de achterkant van het CS ? Overzicht moet er zijn. Waarom is dit zo moeilijk zo vervelend… Waarom word er tegen gestribbeld voor deze motie??”

 • Frank Peter

  Maak dan ook een fatsoenlijke Kiss and ride strook vóór het station… Als je nu iemand met bv een grote koffer moet afzetten moet je ook hoogst illegale fratsen uithalen om ze netjes af te zetten…

 • E. Renkema

  Jan de Vries, een “D”oordrammer van 66? Zielenpoot, omdat ikke mijn zin niet krijg krijgt een ander dat ook niet. Is dat politiek????

  • Kees van Buren

   Tsja ik vraag mij echt serieus af of deze man daar wel op zijn plek zit. Waarschijnlijk zal het pluche wel lekker zitten,want rekening houden met de burgers van Zaanstad doet hij niet gezien zijn wonderlijke motivering voor het tegenstemmen.

 • Erhan Atalay

  Nou vraag ik mij af wat ervan gekomen is en wat er besloten is.

  Tot op heden nog geen antwoord dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *