Het is irritant, we beseffen het: alweer dat fietspad in Het Kalf. 

Toch vinden we het belangrijk om te volgen wat er gebeurt. Een jonge vrouw ligt nog altijd in het ziekenhuis en een deel van de losse tegels ligt nog altijd buiten het afgezette gebied. 

Afgelopen woensdag knalde een scooterrijder met een meisje achterop op een opwippende, tegel op het fietspad. De gemeente had over het gevaar van de losliggende tegels meerdere meldingen ontvangen, waaronder een noodmelding de maandag daarvoor. 

Een deel van het fietspad werd afgesloten na het ongeluk en de gemeente meldde dat er gehandeld is toen er op de maandag ervoor een noodmelding over de tegels binnenkwam: ‘De gemeente heeft de tegels weer ‘vast’ gelegd.’ 

In datzelfde bericht werd gesteld dat het fietspad niet geasfalteerd zou worden omdat dat niet zou kunnen op die plek: 

‘Zowel tegels als asfalt zijn op de lange termijn niet bestand tegen boomwortels.’ 

Dit blijkt een vergissing te zijn. Het kan wel en het gaat gebeuren. De projectleider die over het fietspad gaat was met vakantie en de informatie die we eerder kregen van de gemeente bleek niet te kloppen:

‘We pakken het fietspad na de bouwvak aan. We breken het open en vervangen eerst de riolering onder het fietspad. Daarna asfalteren we het fietspad in één keer. Daarbij nemen we ook maatregelen om wortelopdruk van de bomen te voorkomen. De werkzaamheden duren tot het eind van dit jaar. Het fietspad blijft tot die tijd afgesloten.’