Danny Pickkers van Café Sman in Wormerveer heeft alsnog een vergunning voor een Zaanterras aangevraagd aldus een bericht in Dagblad Zaanstreek. Hij hoopt deze zomer het terras nog te openen.

Pickkers vroeg de vergunning aan na een gesprek met wijkmanager Monica Briefjes. Tijdens een zitting van het Zaans Beraad begin deze maand zei wethouder Dennis Straat na vragen van Jos Kerkhoven (DZ) al dat hij zich in zou spannen om de zaak tot een goed einde te brengen.

De zaak kwam aan het rollen door een publicatie op 24 mei in De Orkaan waar Pickkkers zich beklaagde over de tegenwerking van de gemeente bij de exploitatie van het terras. In het verleden was dat wel mogelijk maar nu rezen er bezwaren vanwege de verkeersveiligheid en omdat de steiger vooral voor boten geschikt zou zijn.

Op 26 mei startte daarop Wormerveerder Nico de Haan een online petitie (320 ondertekeningen nu) waarin gevraagd werd toch een Zaanterras op die plek toe te staan.

In het Zaans Beraad van 1 juni stelde Jos Kerkhoven van DZ – die de zaak al langer volgde – vragen aan wethouder Dennis Straat (met filmpje). Straat zegde toe de zaak serieus te gaan bekijken. Dat is dus gelukt.

Over het algemeen geldt er een termijn van 6 weken waarbinnen tegen een vergunning bezwaar kan worden gemaakt als die gepubliceerd is. Dat laatste is nog niet gebeurd, en over 6 weken is het al eind augustus…

Foto onder: het terras in 2008 (Google Streetview), foto boven: de steiger in mei 2017 (De Orkaan).