Toekomstig Kraaienveld nu opslagplaats

Zaanstad verwacht dat in het 3e kwartaal 2018 gestart kan worden met de realisatie van het nieuwe sportcomplex van de Kraaien in Rooswijk.

Voorlopig ziet het er niet naar uit. Een deel van het nieuwe hockeyterrein is nu in gebruik als ‘werf’ voor de werkzaamheden aan de Guisweg die tot eind oktober zullen duren.

Sowieso rust er weinig zegen op de voortgang van het complex. Volgens Zaanstad heeft door “verschillende procedures het sportpark De Kraaien een vertraging opgelopen van ruim 6 maanden”. Dat lijkt een al te rooskleurige voorstelling van zaken. In werkelijk had er al in maart op het nieuwe complex gespeeld moeten worden.

En dat ‘door procedures’ is ook grappig. Eén van de vertragende factoren was dat de gemeente zelf een fout had gemaakt bij het aanvragen van vergunningen. Andere vertragingen kwamen door bezwaarprocedures, het kapverbod tijdens het broedseizoen en doordat bij ecologisch onderzoek bedreigde diersoorten waren aangetroffen (ons Kraaien/Rooswijk-dossier).

Nu dus opslag, volgens woordvoerder Lenny Beijerbergen van wethouder Gerard Slegers (verkeer) gaat het om ’tijdelijke opslag:’

“Er komt totaal 1600 m3 zand vrij onder de straten vandaan. In het kader van de duurzaamheid en de kosten willen we dit zand graag hergebruiken. Hiervoor moet eerst verplicht een partijkeuring worden gedaan. Dit betekent dat het zand eerst tijdelijk in een depot wordt opgeslagen. De enige geschikte plek binnen het werk voor dit depot is op een deel van de Fortuinlocatie. Het zand komt te liggen op een aantal open plekken. Er worden hiervoor geen bomen en struiken verwijderd . Het zand zal blijven liggen tot dat er een nieuwe bestemming voor is gevonden.”

De foto boven en de twee hieronder zijn genomen door Hans van Middendorp.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *