Toename fietsendiefstallen in Krommenie en Saendelft

In de afgelopen periode is het aantal fietsendiefstallen toegenomen in de omgeving van Krommenie en Saendelft. Er worden voornamelijk sportfietsen en elektrische fietsen weggenomen.

Fietsen worden lang niet altijd teruggevonden, maar het loont zeker als gedupeerden een melding maken bij de politie. Met deze informatie kan de politie gericht surveilleren.

De fietsendieven breken schuurtjes open die niet goed of ‘met beperkte middelen’ zijn afgesloten. De politie geeft aan “Wij merken vaak dat schuurtjes achterblijven in de beveiligingsmaatregelen die worden genomen in en rondom het huis.” Fietsen worden vaak ook buiten in de tuin gezet. Maar ook bij bijvoorbeeld de stations worden regelmatig fietsen gestolen.

Het lijkt een open deur, maar zet je fiets altijd op slot. Ook in de schuur.

Op de facebookpagina Politie Basisteam Zaanstreek vraagt de politie welke voorzorgsmaatregelen de lezers hebben genomen om “van jullie schuur een onneembare vesting te maken voor het dievengilde“. Natuurlijk zijn wij bij De Orkaan ook benieuwd naar de maatregelen die er worden genomen.

Je kunt heel eenvoudig online aangifte doen als je fiets gestolen is. Zie je een verdachte situatie? Meld dit dan altijd bij de politie en bel 112. Als het niet dringend is kan je informatie doorgeven via 0900-8844.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *