Toe- en afrit A8 in Koog ’s nachts afgesloten

De komende week wordt onderhoudswerk in de brugkelders van de Coenbrug in Koog aan de Zaan gedaan. De werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo veel als mogelijk te beperken.

In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 augustus* zijn de afritten naar en van de Provincialeweg in Koog aan de Zaan tussen 23.00 en 2.00 uur afgesloten.

Verkeer wordt omgeleid via Westerkoog en de Guisweg. Op borden wordt de omleiding aangegeven. De extra reistijd bedraagt niet meer dan 2 minuten volgens Rijkswaterstaat.

Hieronder de kaart met de afluitingen:

 •  de A8 afrit 2 Zaanstad-Koog, komend vanuit Amsterdam. Het verkeer wordt omgeleid via de A8 afrit 3 Zaanstad-Westerkoog en Guisweg;
 • de A8 toerit 2 Zaanstad-Koog, komend vanuit Zaandijk / Zaandam. Het verkeer wordt omgeleid via de Guisweg en A8 afrit 3 Zaanstad-Westerkoog.

* In de brief van Rijkswaterstaat wordt over maandag t/m woensdag gesproken, maar de data 20 en 21 augustus suggereren dat het over één nacht gaat: van dinsdag op woensdag.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Henk Kroes

  Hallo redactie,

  De data zijn verkeerd, maandag is het de 19e.

 • Jaap Meeuwsen

  Als dit van officiele info afkomt ?
  Uh, is het nou maandag 21 aug of maandag 20 aug en woensdag 21 aug of woensdag 23 aug ? Ik weet het niet meer hoor.
  Het zal toch wel dit jaar zijn ?
  Hoop dat ze de borden in de omgeving beter voor elkaar hebben,
  Ga straks even kijken.

  • De Orkaan

   Het is inderdaad de officiële mededeling van RWS. Op hun site staat “van 20 tot 21” maar in de brief “van maandag 20 (kan dus niet, dat is de 19e) tot woensdag 21”. We hebben RWS al om verduidelijking gevraagd, maar geen antwoord, het zou dus ook om 1 nacht kunnen gaan: van 20 op 21. We vullen het artikel aan.

 • Dick Marinus Sr

  Valt nog mee. Ik ken een gemeente die een brief dateerde met 30 februari….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *