Tony Chocolonely houdt vast aan circusplannen voor Zaandam

Eind april van dit jaar kocht Tony Chocolonely een eigen chocoladefabriek in België. Van de plannen om in Zaandam in pakhuis De Vrede een choco-circus te bouwen hoorden we weinig, die waren in juni 2020 ‘on hold’ gezet.

Maar in het persbericht op de site van Tony over de overname wordt eigenlijk het omgekeerde over de Zaanse Chocoladefabriek gezegd: “die zal in de komende jaren worden gebouwd”.

Dit schreven ze in hun eigen Tony-taaltje:

“We droomden altijd al van het hebben van een chocoladefabriek die helemaal van ons is. Enneh.. nu hebben we d’r gewoon één (jottem)! Een hele speciale zelfs: die van de Belgische mouleer masters en Fairtrade experts Althaea-De Laet Int. Ja ja, dit familiebedrijf is onze langetermijnpartner van ’t eerste uur en de maker van de allereerste Tony’s repen. Zij hebben ons altijd gesteund in onze serieuze missie en in onze crazy ideeën (uhh.. een ongelijk verdeelde reep iemand?). Je snapt dat ze voor ons echt een beetje als familie voelen. Dusseh.. toen ze op zoek gingen naar een opvolger, voelden wij ons natuurlijk zeer vereerd dat ze meteen aan ons dachten.

Nu horen we jullie denken: jullie waren toch bezig met ’n andere fabriek? Jep, dat klopt! Daar werken we hard aan. Enneh.. deze overname is juist een belangrijke stap in het realiseren van onze grote droom: Tony’s Chocolonely Chocolade Circus in Zaandam, die zal in de komende jaren worden gebouwd.

Enne ja dush… het nieuws is van 26 april en hadden we toen niet helemaal doorgelezen (Belgisch nieuws doenne we niet) maar nu dus wel. Ikea niet, Tony wel?

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *