Topprikcentrum De Koog is er klaar voor…

De voorbereidingen om Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan klaar te maken als corona-vaccinatielocatie zijn in volle gang.

De planning was om in april te starten met de vaccinatie. Dat kan misschien eerder. Volgens de GGD die we om een reactie vroegen, is het nu alleen nog maar wachten op de vaccins.

Met speciale borden bij de ingang, vlaggen van de GGD en twee noodtrappen om de bezoekersstroom te spreiden, wordt de sporthal in gereedheid gebracht.

Eind januari zei Jasper Verburg, projectleider vaccineren bij de GGD al dat “de exacte openingsdatum hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins.”

In De Koog moeten 1.000 mensen per dag, zeven dagen per week, het coronavaccin krijgen. De capaciteit is daarmee even groot als die van De Beuk in Purmerend.

Lees ook: Vanaf april ook vaccineren in Topsportcentrum De Koog

Foto en tip: Jan Leguijt

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Ron Drukker

  Fijn dat de kinderen van basisschool De Golfbreker hun gymlessen elders in Zaanstad moeten gaan krijgen. Er wordt slechts één keer per week gegymd door de tijd die het kost omvan school naar de hal te komen. Nu wordt het nog omslachtiger. Eerst lopen naar de opstapplaats van de bus, de rit er naar toe en visa versa. De gemeente voldoet aan de eis voor het verzorgen van vervangende ruimte maar heeft geen idee hoeveel impact dit heeft op de werkvloer en voor de kinderen. Een school is als een geoliede machine en alles op elkaar afgestemd. Door raderen te verdraaien verandert de dagelijkse praktijk met alle gevolgen van dien. Naast de school ligt een stuk grond al drie jaar braak na sloop van sporthal De Sprong. Wij willen daar graag een tijdelijke sport voorziening. Een grote tent zou al voldoende zijn. In Alkmaar is een heel vaccinatie complex ingericht door De Boer tenten uit Alkmaar. Was er in Zaanstad ook niet zoiets mogelijk. Nu moeten veel gebruikers wijken en zijn er ook veel kosten mee gemoeid. Politiek…u bent aan zet om ons te helpen. Wij als Golfbreker helpen u ook om ondanks de lastige situatie toch stemlokaal te zijn.

 • Ria van den Heuvel

  We hebben allemaal last van de Corona ellende. Als we zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen kunnen vaccineren, zijn we van dat gedoe af en kunnen we weer min of meer normaal leven. In Purmerend is de vaccinatie locatie de redding van een lokaal horeca ondernemer. In Koog gaat de GGD er ook wat moois van maken zodat oudere mensen die er komen, niet buiten in de kou of regen hoeven te wachten. Dat is ook wat waard, kan ik u vertellen.

  Er zijn ongetwijfeld heel veel andere oplossingen mogelijk en die hebben allemaal voor en nadelen. Dit zijn eerste-wereld problemen van mensen die echt nergens anders over te klagen hebben en zich niet realiseren hoe goed we het eigenlijk hebben hier in Nederland.

  Stop dus eens met zeuren en kijk naar wat er wel goed gaat.

  • Ron Drukker

   Beste Ria,
   Waarschijnlijk hoef jij als leerkracht niet met 30 kinderen over straat. En snap je het dilemma niet als je als school voor het blok wordt gezet. In ieder geval wel fijn dat je droog kunt staan wachten. Gaan wij wel met de kids door de regen😜

 • Margriet Blok

  IK zie alleen maar trappen om het Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan te bereiken. Mijn man is zeer slecht ter been en kan met zijn rollator onmogelijk op die manier naar binnen komen. Is er misschien een andere oplossing om toch daar zijn coronaprik te halen of moeten we toch naar Purmerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *